Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. januar 2003 kl 23.20 Sopranos

Sjefen viser muskler

Tony Soprano (James Gandolfini) sørger over tapet av hesten sin. (Foto: Warner Bros)
Tony Soprano (James Gandolfini) sørger over tapet av hesten sin. (Foto: Warner Bros)
Ralphies liv har hengt i en tynn tråd lenge. Først i forholdet til Janice Soprano, så spøken om Ginny Sacks bakdel. Nå er det Paulie som har fått nok og vil ha Ralphie bort.

Ralph Cifaretto tror det må være Paulie Watts som sladret til Johnny Sack om spøken hans, og han sverger en utspekulert hevn. Han vil spille Paulies gamle mor et slemt puss. Men da Paulie for høre om det, krever han at sjefen sjøl, Tony, tar affære.

Tragedie
Tonys firbente venn, hesten Pie O My, er det eneste lyspunktet for ham. I kveldens episode tar han med seg Carmela til stallen for å vise fram hesten. Men så skjer det en tragedie; det bryter ut brann i stallen og Pie O My må avlives.

Siden det var Ralphie som kjøpte Pie O My i utgangspunktet, drar Tony hjem til ham for å fortelle ham hva som har skjedd. Da Ralphie ikke viser særlig medfølelse, blir Tony rasende.

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider. Men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser. Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Hovedrollehaver James Gandofini er belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Både han og serien har fått tv-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364