Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. februar 2005 kl 19.30 Puls

Bli kvitt søtsuget

Kjersti Mo er programleder i Puls (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo er programleder i Puls (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det er nemlig mulig, selv for plagede søtmonser. I følge svenske Bitten Jonsson kan man bli kvitt sukkeravhengighet mye på samme måte som man kurerer annen type avhengighet.

I kveldens Puls snakker hun om hva slags behandlingsopplegg de tilbyr på Bitten Jonsson Center i Sverige, og hva man selv kan gjøre for å få bukt med problemene.

Bitten Jonsson gav i fjor ut boken "Sukkerbomben: Bli kvitt søtsuget". I morgendagens nettmøte kan vi også få svar på spørsmål i forbindelse med sukkeravhengighet.

Ny metode mot angst
De helt store eksistensielle spørsmålene i livet kan gjøre oss pyskisk syke. På Modum Bad har Gry Stålsett Follesø utviklet et opplegg der man prøver å komme til bunns i selve kilden til angsten.

Trening for livet
Det er visse treningsformer som gir fordeler livet ut. Spesielt viktig er det for kvinner å forebygge benskjørhet. Idrettsprofessor Jorunn Sundgot-Borgen gir praktiske råd om hvordan man skal trene slik at effekten varer i mange år fremover.

Om Puls
Kjersti Mo vikarierer for Anbjørg Sætre Håtun. Kjersti har jobbet som reporter i Puls i 4 år.

I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan Puls’ seere få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Kjersti Mo
Pressekontakt: Sidsel Linden 23 04 98 41/909 55 364
Vises også i Nett-TV.