Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. oktober 2005 kl 23.15 Utsyn: Fotografer i skuddlinjen

Med presse-kamera i skuddveksling

I skuddlinjen – vi følger pressefotografer på arbeid i konflikten mellom palestinere og israelere. (Foto: Context TV)
I skuddlinjen – vi følger pressefotografer på arbeid i konflikten mellom palestinere og israelere. (Foto: Context TV)
De fotograferer selvmordsbombere, demonstrasjoner og konfrontasjoner mellom israelere og palestinere, og de tar bildene fra de etterfølgende begravelsene. I blant havner de selv midt i skuddvekslingene. Vi trer inn hos Reuters billedbyrå i Midtøsten, ledet av den tyske fotojournalisten Reinhard Krause.

Reuters sjeffotograf for de israelske og palestinske områdene, Reinhard Krause, leder et team med lokale israelske og palestinske pressefotografer. Vi følger dem på jobb blant de to befolkningsgruppene og blir vitne til arbeidet bak noen av de mest sjokkerende pressebildene fra konflikten i Jerusalem, på Vestbredden og i Gaza.

Sikkerhet og nyhetsjakt
- Vi kan ikke sikre oss ett hundre prosent ved alle anledninger, understreker Reinhard Krause. Ikke om vi ønsker å dekke de aktuelle sakene. Men vi forsøker å begrense faremomentene så langt det er mulig.

Sjelden tenker vi over hva det koster yrkesfotografen ute i felten å være på pletten der og da for å skaffe oss de mest relevante bildene. Det er vanskelige moralske avgjørelser han og hun må ta under slike forhold.

I dokumentaren følger vi fotografene inn i skuddlinjen. Med grøssende nærhet skildres det følelsesmessige trykket og de etiske overveielsene som venter selv den mest råbarkede i bransjen.

Fransk dokumentar (2004)
Originaltittel: Calling the Shots
Produsert av: Context TV GmbH
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57