Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 21. desember 1998 kl 21.30 Thoors øye: Grenser

Thoors øye: Grenser (t)


NRK2 mandag 21. desember kl 21.30
Thoors øye (1:8)

Jorda rundt med Kajsa Thoor

Den svenske reporteren Kajsa Thoor har vært på reise rundt i verden og møtt fantastiske fenomener og uvanlige mennesker. I en serie på åtte programmer viser NRK2 hennes reportasjer.

\"Thoors øye\" har tatt mål av seg til å formidle både det fantastiske, det kunstige, men også det hverdagslige. Ett av de sterkeste vitnesbyrdene får vi i møtet med den indiske bandittdronningen Phoolan Devi (program 4). Hun tok i sin tid blodig hevn over de menn som hadde misbrukt henne.

Vi skal også få møte mannen som tok livet av sin dødsdømte venn i et amerikansk gasskammer, men som nå arbeider aktivt for å få slutt på dødsstraffen.
Hvert program har et tema som binder sammen de tilsynelatende ulike tv-objekter. Dette for å vise at ting tross alt henger sammen.

Hijeras
I kveld skal vi blant annet til India og hilse på noen som kalles hijeras. De er verken menn eller kvinner, men på den annen side hevdes de å ha guddommelige egenskaper. Vi skal også besøke to ukjente konger for å diskutere hvor grensene går i deres riker. Dessuten skal vi ned på 90 meters dyp i havet uten surstofftilgang. Kubanske Deborah Andollo er nemlig verdensmester i såkalt fridykking, og setter stadig nye rekorder i dybden.

NRK2 mandag kl 21.30
Sendt 26. mai 1998

Bilder (elektronisk via NTB, Data- tv/Internett)
1. Den reisende reporter Kajsa Thoor. (Foto: Nils Bergendal/SVT)

2. De kalles hijeras og anses å tilhøre det tredje kjønn. De lever i grenselandet mellom mannlig og kvinnelig, og i følge legenden skal de ha gudommelige evner. (Foto: Jan Persson/SVT)

Svensk dokumentarserie i åtte deler
Reisende reporter: Kajsa Thoor, SVT2
Originaltittel: Thoors öga
Pressekontakt: Siri Grønning Meyer, tlf 23 04 81 23

\0\0\0