Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. januar 2006 kl 18.30 Avd. Barn

Parykkmaking og operasjon

Avd. Barn: Jim Lasse (14) har cystisk fibrose og har lenge vært husvarm på Ullevål universitetssykehus. (Foto: NRK)
Avd. Barn: Jim Lasse (14) har cystisk fibrose og har lenge vært husvarm på Ullevål universitetssykehus. (Foto: NRK)
I andre del av Avd. Barn blir vi med når Elizabeth skal få parykk og Ruben ligger på operasjonsbordet. Vi møter også Jim Lasse som er godt kjent på sykehuset.

Kreftbehandlingen gjør at Elizabeth (10) mister håret. Derfor er hun hos en parykkmaker for å få tilpasset tre parykker. Samtidig ligger Ruben (10) på operasjonsbordet. Der blir han i seks timer før de to kirurgene er ferdige med å rette opp foten hans. De må nemlig forlenge akillessenen og flytte på noen beinbiter.

Vi møter også Jim Lasse (14), som er husvarm på Ullevål universitetssykehus. Han har nemlig vært ut og inn av dørene på sykehuset siden han var fem år gammel. Jim Lasse er en av rundt 250 i Norge som har den sjeldne sykdommen cystisk fibrose.

Om serien
Barne- og ungdomsavdelingen i NRK har fulgt livet på Barnesenteret på Ullevål universitetssykehus i ett år. Gjennom seks episoder blir vi bedre kjent med barn mellom ti og fjorten år som av ulike grunner må på sykehus.

Noen er der bare et par dager, som Ole-Kristian (13) som var uheldig i gymtimen og ødela kneet. Andre, som Elizabeth (10) med kreft, må være der i nesten ett år. I "Avd. Barn" er det barna selv som forteller om sine opplevelser på sykehuset.

200 timer med råmateriale er blitt klippet ned til seks halvtimes programmer. Resultatet er blitt et innblikk i livet på sykehuset – slik barna opplever det.

Egenprodusert dokumentarserie i seks deler fra NRK Barn og ungdom (2005)
Prosjektleder: Thale Persen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252