Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. januar 1999 kl 22.05 Wiese

Wiese

NRK1 fredag 22. januar kl 22.05
Wiese

Blandet krydder hos Wiese
Sesongens andre \"Wiese\" skal på lufta og Claus Wiese og hans folk har trommet sammen en spennene blanding av gjester og artister.
Skuespillerne Mads Ousdal og Jon Øigarden kommer for å slå av en prat med Claus Wiese om sine engasjementer i stykket \"Beatles\", som nå er satt opp på Oslo Nye Teater. Dramatiseringen av Lars Saabye Christensens gjennombruddsroman fra 1984, \"Beatles\" får urpremiere 6. februar i Runar Borges regi. Fire kamerater fra Frogner - Kim, Gunnar, Seb og Ola - danner eget band, sterkt inspirert av gruppen Beatles. Mads Ousdal og Jon Øigarden spiller to av bandmedlemmene.
Mads Ousdal spilte i høst en kjølig, hjerteløs oppkomling i stykket \"De desperate\" på Oslo Nye Teater.
Jon Øigarden er blant annet kjent fra Arne Berggrens stykke \"Sexy\" som spilte for fulle hus på Centralteatret våren 1998. Her spilte han den sprengkåte 15-åringen Aldo Monrad. Jon Øigarden var i sommer med og spilte inn filmen \"1997: Tørst\" sammen med blant andre Bjørn Sundquist og Bjørn Floberg.

Svensk komiker
Besøk fra nabolandet blir det også, en av Sveriges rikskjendiser, Jonas Gardell, kommer innom. Han er en prisbelønt komiker, forfatter og dramatiker og har skrevet stykket \"Mennesker i solen\" på Centralteatret i Oslo som nå er satt opp. Han har skrevet en rekke bøker satt opp flere teaterforestillinger. Han laget den prisbelønte filmen \"Pensionat Oskar\" og TV-serien \"Irma og Gerd\".

Søsteren til \"Rattiti\"
Eivind \"Raittiti\" Løbergs søster Christina Unhjem (22) er et nytt navn på musikkfronten. Hun ga ut albumet \"Watching you\" i høst. Hun er fra Røros, men bor i København på tredje året. Hun har samme management og plateselskap som Aqua. Starten på hennes karriere var delt andreplass i den internasjonale \"Stjerner i sikte\"-finalen i 1995.

\"Frosset hjerte\"
Snart kommer filmen \"Frosset hjerte\" om Roald Amundsen. Regissør Stig Andersen kommer i studio for å snakke om filmen. Filmen er bygget på Tor Bomann-Larsens biografi \"Roald Amundsen\". Roald Amundsen (1872-1928) er tidenes største polarforsker, og sannsynligvis den nordmann som har høstet størst internasjonal berømmelse. Lite har verden fokusert på hans kjærlighetsliv, et hemmelig liv som denne filmen vil røpe. Han svek de kvinnene han elsket. Som regel var han sammen med gifte kvinner, og det var antagelig \"Kiss\" Bennett som var hans største kjærlighet. Han skrev til henne: \"Di siste aftener har jei ropt på nymånen & sent dei 1000 kjærlie ønsker. Jeg elsker dei Kissemor. Hele mit liv ær dei\".
NRK1 fredag kl 22.05

Egenprodusert underholdning
Programleder: Claus Wiese
Prosjektleder: Håkon Skogrand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56