Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. mars 2009 kl 18.30 Gaven

En stor kunstner

Maliha er et stort kunstnertalent og blir sendt på et tegne- og malekurs sammen med venninnene i regi av Gaven. (Foto: NRK)
Maliha er et stort kunstnertalent og blir sendt på et tegne- og malekurs sammen med venninnene i regi av Gaven. (Foto: NRK)
Maliha er veldig flink til å tegne. Gaven har derfor valgt å sende den unge kunstneren på et tegne- og malekurs sammen med venninnene sine.

Maliha kom til Norge som flyktning for bare ett og et halvt år siden. Nå vil venninnene gjøre stas på den tøffe jenta, som måtte flykte fra et land i krig.

Portrett av faren
Tegne- og malekurset passer perfekt for Maliha, som har et stort kunstnertalent. En av oppgavene på kurset er å male et portrett og Maliha maler et bilde av faren sin. Når programleder Mariama ser det ferdige portrettet, synes hun at det er så fint at det må rammes inn og stilles ut på Barnekunstmuseet i Oslo.

Om serien
Gaven er tilbake på lørdagskvelden og i åtte programmer fremover får vi møte norske barn som ønsker å hylle vennskapet med å gi en venn en gave. Med god hjelp fra programlederne Mariama og Hans Andreas går mange drømmer i oppfyllelse.

Egenproduksjon fra NRK Barn og Ungdom (2008)
Programledere: Hans Andreas Laache og Mariama Slåttøy
Prosjektleder: Espen Torkildsen
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/ 975 25 287

Gaven: Maliha er et stort kunstnertalent og blir sendt på et tegne- og malekurs i regi av Gaven. (Foto: NRK)
Gaven: Maliha og venninnene storkoser seg med tegning, form og farge. (Foto: NRK)
Gaven: Hans Andreas Laache og Mariama Slåttøy er de hjelpsomme programledere i Gaven. (Foto: NRK)