Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 20. august 2004 kl 20.55 Hornblowers eventyr

Kjemper mot revolusjonen

Hornblower (Ioan Gruffudd) blir sjokkert over de franske rojalistenes plyndringer og drap. (Foto: Granada Television)
Hornblower (Ioan Gruffudd) blir sjokkert over de franske rojalistenes plyndringer og drap. (Foto: Granada Television)
Sammen med tre skip med britiske og franske styrker blir Horatio Hornblower og resten av mannskapet på "Indefatigable" sendt til Frankrike for å bistå franske rojalister i et nøye planlagt kupp mot republikanerne. Oppgaven blir vanskeligere enn ventet.

Om bord er oberst Marquis de Moncoutant som planlegger en storslagen retur til Frankrike. Men da styrkene ankommer oberstens hjemby, får de en alt annet en varm velkomst. Hele byen er blitt republikansk og innbyggerne nekter å fire trikoloren. Det er duket for et skikkelig blodbad. Hornblower blir rystet over de franske rojalistenes brutale framferd.

Hornblower redder en lokal lærerinne fra å bli voldtatt. De får et godt øye til hverandre, og Hornblower nekter å forlate henne for å redde sitt eget skinn. Men vil han klare å redde dem begge?

Om serien
Serien med handling fra Lord Nelson og Napoleons tid er en favoritt både blant seere og kritikere i mange land. C.S. Forresters klassikere ligger til grunn for denne britiske eventyrserien, der vi møter den walisiske skuespilleren Ioan Gruffudd i tittelrollen. Den første serien, som nå sendes i reprise, ble tildelt Emmy-prisen for beste miniserie i 1999.

Året er 1793. En tynn og blek 17-åring ved navn Horatio Hornblower drar ut på sitt livs eventyr. Frankrike har erklært krig mot England, og Hornblower skal ut i striden om bord i krigsskipet "Indefatigable". Snart stiger han i gradene og får kommandoen over egne menn.

Hver av de fire episodene sendes denne gang i full lengde, 1 time og 40 minutter, mens de ved forrige gangs sending var delt i to. De to neste avsnittene sendes 13. og 20. august.

Ioan Gruffudd
Ioan Gruffudd (31) har blitt enormt populær i England, USA og en rekke andre land for rollen som Horatio Hornblower. Mange seere vil også kjenne ham igjen fra Forsytesagaen, der han spilte rollen som arkitekten Phillip Bosinney, og fra Dickens-serien "Store forventninger", der han spilte den voksne Pip. I storfilmen "Titanic" var han offiseren som plukket opp Kate Winslet fra sjøen, og han spilte Kevin i filmen "102 Dalmatinere". I den kommende storfilmen "Kong Arthur" spiller han en av ridderne av det runde bord.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Hornblower: The Frogs and the Lobsters
Produksjon: Granada Television, 1999
Regi: Andrew Grieve
Med bl.a. Ioan Gruffudd, Robert Lindsay, Anthony Cher, John Shrapnel, Peter Vaughan, Jean Badin og Jamie Bamber
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99