Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. juli 2001 kl 20.00 Min hage: Byen er min hage

Byen er min hage


Bjørn Haavind ved NRK Sørlandet presenterer oss for bygartner Gerd Gundersen som sammen med sin stab sørger for at Kristiansands befolkning kan skryte av at alle som én er hageeiere. – Folk trenger noe vakkert å hvile øynene på, mener Gerd, som påstås å ha de grønneste fingrene på disse kanter av landet. Velkommen til et blomstrende Sørland!

- Blomster skaper trivsel, og trivsel skaper glade, positive og kreative mennesker. Livskvaliteten øker, og det er forebyggende helse. Slik uttrykker Kristiansands ordfører Bjørg Wallevik seg. Og hun har en liten, grønn hær med en blomstrende bygartner Gerd Gundersen som spydspiss. De omskaper stein og asfalt til en vakker hage. Dette skjer hver sommer, og byens borgere elsker å bo i sin blomstende by.

Alle kjenner Gerd og Gerd kjenner alle. Alltid i godt humør, alltid et råd å gi, alltid et vennlig ord på veien. Med bakgrunn som gartner og blomsterdekoratør har hun landet midt i sitt livs jobb. Å ha en hel by som beundrende publikum er en drøm for alle som er glade i å se at arbeidet gir resultater. Og de kommer fra andre byer for å avlure Gerd og venner noen knep. Hvordan får de det til? For det kan ikke legges skjul på at det er en smule konkurranse på gang. Snakker vi kanskje om et uoffisielt norgesmesterskap?

Gerd og alle hennes kolleger i parkvesenet i Kristiansand starter planleggingen mens en sur vinter fremdeles regjerer i gatene. Hva lærte de av fjoråret? Hva var vellykket, hva likte publikum, hva skal bli nytt i år? Den blomstrende by er kommet for å bli – en juvel å ta vare på. Og én ting er i alle fall helt sikkert: årets blomsterdekorasjoner skal overgå alt hittil!

Om serien
Serien ”Min hage” består av ti programmer som bringer oss landet rundt, og viser et imponerende mangfold under svært varierende klimatiske forhold. Serien har stor seerappell, noe redaksjonssjef Harald Reitan skyldes kombinasjonen av opplevelse og fakta. For mange blir hagen et fristed, et sted der vi kan være oss selv, ta kontroll og skape noe. Den gode hageopplevelsen er ikke avhengig av at man har god plass å boltre seg på. En balkongkasse kan gjøre susen.

Egenprodusert naturdokumentar fra NRK Sørlandet
Programansvarlig Bjørn Haavind
Redaksjonssjef Harald Reitan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Bygartner Gerd Gundersen i Kristiansand har Sørlandets grønneste fingre (Foto: NRK)