Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. januar 2007 kl 21.15 En griselekker flukt

To griser på rømmen

To griser som lurte døden, Butch og Sundance (Foto: BBC)
To griser som lurte døden, Butch og Sundance (Foto: BBC)
I begynnelsen av 1998 rømte to Tamworth-griser fra et slakteri i Malmesbury i Somerset. Historien endte ikke bare på lokalavisenes forsider, men også riksdekkende aviser og tv-stasjoner over hele landet syntes saken om Butch og Sundance var godt stoff. I kveld viser NRK1 dramakomedien som ble laget basert på hendelsen.

Programskaperne brukte ekte griser i innspillingen, og ved hjelp av de samme spesialeffektene som ble benyttet i filmer som "Cats & Dogs", "Stuart Little" og "Heldiggrisen Babe", snakker grisene.

Etter at våre firbente venner har rømt fra slakteriet og befinner seg på flukt i nabolaget, blir de forsøkt fanget av det lokale politiet. Samtidig skriver journalisten Jenny Best om den modige flukten, noe som utløser et medisirkus uten like.

Både politi og presse vil grisene vel, men det er ikke bare dyrevenner som er på jakt etter dem. Den hårete skurken Wolf har planer om å fange dem i en felle og sende dem tilbake til slakteriet.

De som ønsker å redde grisene, kjemper med tiden for å unngå at Butch og Sundance får en brå død.

Lever fremdeles
Grisene ble til slutt fanget, og kjøpt av en lokalavis som skaffet dem plass på et avlssenter i Kent, hvor de fremdeles lever.

Under innspillingen ble det brukt åtte Tamworth-griser. De ble både trent og behandlet etter den britiske dyrebeskyttelsens regler. Ingen dyr ble skadet på noen måte.

Dramadokumentar fra BBC
Med Kevin Whately (Wolf), Emma Pierson (Jenny Best), Darren Boyd (politimann), Gerard Horan, Alexei Sayle og John Sessions
Regi: Metin Huseyin
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 inger.larsen@nrk.no