Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. april 2001 kl 19.35 Bortistufolket

Bortistufolket (ttv)


NRK1 skjærtorsdag 12. april kl 19.35
Bortistufolket

Holder bygdetradisjoner i hevd

Det populære tomanns-teamet fra NRK, Andreas Lunnan og Sverre Krüger, er på vandring igjen. Denne gang har de funnet veien til Storlidalen og tradisjonsrike Bortistu Gjestegård som har en bebyggelse som strekker seg fra 1600-tallet og fram til vår tid. Vertskap er Inger Marie og Leif Helmersen.

Krüger og Lunnan har snappet opp et mylder av inntrykk fra både gård og grend, og presenterer et utdrag av fangsten på NRK1 skjærtorsdag straks etter Dagsrevyen.

Ettersom grenda Storlidalen i Oppdal har levd ganske avsondret fra omverdenen, har det lille bygdesamfunnet gjennom tidene skapt en egen kultur som preges av pågangsmot og selvhjulpenhet. Denne tradisjonen legger Bortistu-folket stor vekt på å ivareta og videreformidle, noe som gir de besøkende ekstra spennende og lærerike opplevelser.

Husbonden Leif har paradoksalt nok en fortid som havfisker, ettersom han kommer fra øysamfunnet Sula ytterst ut mot Nordsjøen. Men tilfeldigheter, og ikke minst kjærlighetens uransakelige stier, hjalp ham til å virkeliggjøre guttedrømmen. Nemlig å få drive en gård høyt oppe i fjellet. Leif ble prinsen som blendet odelsjenta, Inger Marie, og sammen har paret gjennom en årrekke utviklet Bortistu Gjestegård til å bli attraktivt fri- og feriested for turister fra både fjern og nær.

NRK1 torsdag kl 19.35
Blir også sendt mandag

Egenprodusert fra NRK Sør- Trøndelag
Ved: Andreas Lunnan og Sverre Krüger
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no

Vertskapet Marie og Leif Helmersen tar imot oss på tradisjonsrike Bortistu Gjestegård i Storlidalen. (Foto: Andreas Lunnan).