Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. juli 2007 kl 23.15 Hotell Babylon

Hotell for nytelse, forfall og laster

En sucidal pianist, herr Machin (Anthony Head), tar inn på Hotel Babylon i serien med samme navn. (Foto: BBC Worldwide)
En sucidal pianist, herr Machin (Anthony Head), tar inn på Hotel Babylon i serien med samme navn. (Foto: BBC Worldwide)
I London finnes mange slags hoteller, og nestsjef Charlie er nøye med at Hotel Babylons renommé skal være plettfritt. Det bærer tross alt fem stjerner i banneret.

Dramaserien "Hotel Babylon" viser oss innsiden av et hotell i toppklassen. Nestsjef Charlie har nettopp holdt en forelesning for sjefen om et hotells omdømme og dets to verste fiender – prostitusjon og selvmord. Uheldigvis har hotellsjef Rebecca et oppdrag på hånden for Charlie, nemlig å passe på en suicidal gjest.

Som om ikke det var nok, får dørvakten Tony hendene fulle med å ta seg av en kvinnelig gjest han mistenker for å være prostituert.

Alt for renommeet – og gjestene
Resepsjonisten Anna gjør en formidabel jobb med å skille klinten fra hveten i denne episoden. Hotellets renommé må gå foran alt, koste hva det koste vil.

Og nestsjef Charlie går langt for å holde den suicidale pianisten, herr Machin, i godt humør. Ja, så langt som til å akkompagnere ham på tamburin…

Mer om serien
Vi stiger inn et av Londons fasjonable hoteller i dramaserien "Hotel Babylon". Det har fem blanke stjerner i logoen, gjestene er mer falmet. I en forførende og sexy hotellverden skapes drama og intriger – eller løses opp – for den rette slant penger. Dette er en verden av vellevnet og overflod der du kan være den du har lyst til, for en
natt eller flere.

Tamzin Outhwaite (kjent fra rollen som Melanie i "Østkantfolk") spiller hotellsjef Rebecca Mitchell. Hun har Max Beesley ved sin side som nestsjef Charlie, Emma Pierson i rollen som Anna i resepsjonen og Dexter Fletcher som dørvakten Tony.

I tillegg kommer pikkoloen, dørmannen, værelsespiken og garderobieren. Alle med en framstikkende hånd, for her kan det meste ordnes for penger.

Glamour, glatte fjes, glitrende krystallkroner – "Hotel Babylon" er et dypdykk inn i en frenetisk, non-stop-verden. Fra den diskrete nattportieren til den utsvevende bartenderen, her har alle sin historie.

Serien bygger på forfatteren Imogen Edwards-Jones bestseller-roman med samme tittel.

Britisk dramaserie (2006)
Originaltittel: Hotel Babylon, serie 1
Produsert av: BBC Worldwide
I rollene: Tamzin Outhwaite (Rebecca Mitchell), Emma Pierson (Anna Thornton-Wilton), Dexter Fletcher (Tony Casemore), Max Beesley (Charlie Edwards) og Natalie Mendoza (Jackie Clunes)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer