Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. juni 2000 kl 22.00 Flekke United

Flekke United (ttv)


NRK1 torsdag 8. juni kl 22.00
Flekke United (14:14)

Avslutning og hjemreise

Vi er nå fremme ved skoleårets slutt på United World College i Flekke. Det er nok å gjøre. Det skal ryddes og vaskes og ikke minst pakkes. For det er kun dager igjen til hjemreise og endelig avslutning av en unikt skoleår. I stillheten som nå preger UWC, er det også tid til ettertanke.

Hva har det betydd for Vicky, Chris, Saye, Aili, Fernando, Mark og Yasemin å være på UWC? Hvordan har det forandret dem, og hva har de egentlig lært?

Se siste episode av serien \"Flekke United\" i NRK1 i kveld!

Om serien
Hvert år kommer det 200 elever fra hele verden til den lille bygda Flekke i Sogn og Fjordane for å gå på det toårige, internasjonale colleget United World College, UWC. I en dokumentarserie i 14 deler følger vi sju elever gjennom et helt år i et tett og avsondret skolesamfunn. Vi møter Yasemin (16) fra Tyrkia, Fernando (17) fra Nicaragua, Saye (21) fra Liberia, Vicky (17) fra Danmark, Mark (17) fra Kina, Chris (21) fra Zimbabwe og Aili (17) fra Norge.

Skolemiljøet blir som en verden i miniatyr. Det blir en tøff tid der de skal leve opp til skolens høye idealer og harde pensum, og tilpasse seg medelever fra 83 forskjellige nasjoner. Hvordan blir det å dele rom med fire andre som har en helt annen kulturell og politisk bakgrunn enn en selv?

NRK1 torsdag kl 22.00

Bilde
I kveld tar samiske Aili fra Norge (foran f.v.), Mark fra Kina, Fernando fra Nicaragua (bak.f.h.), Chris fra Zimbabwe, Vicky fra Danmark, Saye fra Liberia og Yasemin fra Tyrkia (innfelt) farvel etter det første året ved United World College i Flekke. (Foto: Randi Helland).

Egenprodusert dokumentarserie i 14 deler
Prosjektleder: Marit Bredesen, tlf. 23045377
Idé og opplegg: Randi Helland
Kommentar: Morten Røhrt
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123