Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. september 2013 kl 20.05 Friluftsliv for alle

Prisdryss til friluftslivets ildsjeler


Hvem har fortjent den aller første Friluftslivets ildsjelpris? Og hvem vinner årets hederspris? Prisene deles ut blant klatrere, padlere, fiskere, mennesker og dyr på den store friluftsfestivalen ved Raufoss.

Skogen, sjøen og fjellene ligger og venter på oss. Men hvor er det finest, tryggest og best? Heldigvis er landet fullt av arbeidsvillige ildsjeler som merker stier, bygger hytter og legger alt til rette for oss. Nå har disse ildsjelene fått sin egen pris.

Friluftslivet ildsjelpris skal deles ut for aller første gang. Det skjer på festivalen "Friluftsliv for alle" på Raufoss. Det er nominert fem kandidater til prisen, Tom Pedersen fra Jaren på Hadeland, Else Bjørg Finstad fra Kragerø, Thomas Hisdal fra Bergen, Jannike Reymert fra Namsos og Thor Bergesen fra Sandnessjøen.

Stem på din favoritt
Alle kan være med og bestemme hvem av kandidatene som bør vinne. Ildsjelprisen går nemlig til den kandidaten som får flest stemmer. Og avstemminga foregår på nettstedet UT.no. Vinneren offentliggjøres i et eget TV-program på NRK1 søndag 1.september.

Heder og ære til Nævra
Ildsjelprisen er opprettet for å gjøre stas på de mange mer eller mindre anonyme menneskene som gjør en stor innsats for fellesskapet. I tillegg til denne prisen, skal også Den norske friluftsprisen deles ut. Den er tidligere tildelt Dronning Sonja, Lars Monsen og Olav Thon. I år er det naturfotograf Arne Nævra som blir hedret.

Helsedirektoratet, Direktoratet for naturforvaltning, Friluftslivets Fellesorganisasjon og festivalen "Friluftsliv for alle" på Raufoss står bak prisene.

Egenproduksjon fra Naturredaksjonen
Programleder: Kari Toft.
Produksjonsleder: Bjørg Langeland
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900