Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 31. oktober 2003 kl 19.55 Beat for beat, tone for tone

Jazz og joik

Ivar Dyrhaug får i kveld besøk av fire flotte jazzmusikere. F.v. Ola Fjellvikaas, Marie Bergman, Live Maria Roggen og Nils Olav Johansen. (NRK-foto: Ole Kaland)
Ivar Dyrhaug får i kveld besøk av fire flotte jazzmusikere. F.v. Ola Fjellvikaas, Marie Bergman, Live Maria Roggen og Nils Olav Johansen. (NRK-foto: Ole Kaland)
Kveldens gjester i "Beat for beat" er en sammensatt kvartett hvor alle har en forkjærlighet for jazz. Men de har jobbet med alt fra pop og viser til jazz, klassisk, musikaler og tegnefilmer. Ivar Dyrhaug får besøk av Marie Bergman, Ola Fjellvikaas, Nils Olav Johansen og Live Maria Roggen.

Ivar Dyrhaug har hatt flere svenske gjester med i "Beat for beat". I kveld er det Trond Nagell Dahl som har en svensk blondine ved sin side. Mange kjenner nok Marie Bergman fra hennes tid med Family Four, og hun har deltatt i Melodi Grand Prix flere ganger. Men med over 35 år i musikkbransjen har hun rukket innom mange sjangre, både jazz, viser og pop.

Hennes lagkamerat Ola Fjellvikaas er også en allsidig mann. Han har blant annet dubbet en rekke tegnefilmer, som "Ringeren i Notre Dame", "Pokemon" og "Løvenes konge". I tillegg er han glad i både jazz og musikaler.

Prisbelønt sanger
Gisle Børge Styve har også selskap av en blondine. Live Maria Roggen har i år fått både Kongsberg Jazzfestivals Store Musikkpris "Vitalprisen" , og Radka Toneffs Minnepris 2003, for sine prestasjoner som jazzsanger. Hun har bakgrunn fra klassisk sang, men har også drevet mye med brasiliansk musikk. Som vokalist i Come Shine åpnet hun årets Dølajazz med "Somewhere over the Rainbow, et samarbeidsprosjekt med ordkunstneren Knut Borge.

Hennes makker i dag, Nils Olav Johansen har også drevet med jazz. Han var gitarist i Farmers Marked og er nå vokalist og gitarist i Nils Olav Johansens Trio. Med platen «Darlings» satser han på klassiske jazzevergreens, men han er også medlem av bandet Transjoik som lager en blanding av tradisjonell joik og elektronika.

Om programmet
"Beat for beat, tone for tone" er en del av den såkalte "gullrekka" til NRK1 på fredagskvelden. I vårsesongen hadde serien et snitt på 1 148 000 seere med en markedsandel på 70 prosent. Dette er åttende sesong for den populære musikkonkurransen, og Ivar Dyrhaug stortrives i rollen som (u)myndig programleder.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikkonkurranse
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78


LENKER
  • Les mer