Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 29. oktober 2003 kl 20.35 Presidenten

Alle kluter til

Den amerikanske blues-artisten Aimee Mann gjør en gjesteopptreden i
Den amerikanske blues-artisten Aimee Mann gjør en gjesteopptreden i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Presidenten i USA, Josiah Bartlet, settes i forbindelse med drapet på en embetsmann fra staten Qumar. Og hans nærmeste medarbeidere klekker ut et billigere utdanningsprogram.

Det hvite hus setter alle kluter til for å oppklare forholdene omkring mordet på embetsmannen. Hele affæren er eksplosiv, også fordi Qumar fabrikkerer falske bevis mot Israel i saken. Lykkes Qumar i dette, kan en krig bryte ut i Midtøsten.

Ungdom og utdanning
President Bartlets nærmeste medarbeidere Sam, Toby og Josh klekker ut et utdanningsprogram som vil gjøre det billigere å gå på college.

Et besøk til et amerikansk college hører selvfølgelig med i presidentens valgkampstrategi. I denne episoden av "Presidenten" slutter vi oss til college-ungdommen som besøker konsertscenen House of Blues, der den amerikanske artisten Aimee Mann opptrer.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Warner Bros 
  • NBC