Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 7. april 2009 kl 19.55 Hvordan ble jeg meg?

Musikktalentet Vanessa-Mae

Vanessa-Mae begynte å spille da hun var fem år gammel, men hvor kommer egentlig hennes musikalske talent fra? (Foto: BBC)
Vanessa-Mae begynte å spille da hun var fem år gammel, men hvor kommer egentlig hennes musikalske talent fra? (Foto: BBC)
Hvor sitter talentet og hvor kommer det fra? Verdenskjente Vanessa-Mae har alltid utmerket seg på fiolin. Nå skal hun finne ut hvorfor i siste del av serien "Hvordan ble jeg meg" i Fakta på lørdag.

Allerede som barn viste Vanessa-Mae Nicholson et talent for fiolinspill helt utenom det vanlige. "Du vet jeg elsker deg, men det er fordi du spiller fiolin at jeg elsker deg spesielt," pleide moren hennes å si. Nå undrer den verdenskjente fiolinisten om det var kjærligheten fra moren eller et iboende talent som drev henne til verdenstoppen. Kan vitenskapen gi henne et svar?

Veid og målt
Både Vanessa-Mae og hennes talent blir veid og målt – av psykologer, musikkpedagoger, nevrologer, professorer og doktorer. Hun blir også presentert for en annen musiker med lignende karriere som henne selv, og de to får litt av hvert å snakke om.

Mer om serien
Miniserien "Hvordan ble jeg meg?" tar for seg mange ulike vinklinger for å finne ut hvorfor "jeg ble meg". Hva kan familiebakgrunn ha å si og hvordan spiller oppdragelsen i barneårene inn? Hvilke svar kan vi finne i biologisk og genetisk forskning?

Ved å forske på røttene, oppdragelse, biologi og vitenskap vil vi få et større innsyn i hvorfor tv-personligheten John Barrowman, tidligere idrettstjerne Colin Jackson og fiolinisten Vanessa-Mae er blitt til den dem er.

Britisk dokumentarserie i tre deler (2008)
Originaltittel: The Making of Me
Produsert av: BBC Worldwide
Kontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900