Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. april 2009 kl 20.55 Påskekrim: Poirot - Katt i dueslaget

Et skolemysterium

Den verdensberømte privatdetektiven Hercule Poirot er tilbake, og trener sine
Den verdensberømte privatdetektiven Hercule Poirot er tilbake, og trener sine "små grå" ved å hjelpe politiet med drapsetterforskninger – enten de vil det eller ei. (Foto: ITV)
Privatdetektiv Hercule Poirot ankommer Meadowbank pikeskole for å holde et foredrag. Der havner han midt i en drapssak som involverer både internasjonal spionasje og en forsvunnet prinsesse.

En venn av den tidligere prinsen av Ramat har klart å gjemme dyrebare juveler i tennisracketen til den engelske skolejenta Jennifer Sutcliffe. Jennifer klager over at tennisracketen hennes er ubrukelig, og bytter racket med venninnen Julisa Upjohn.

Ny elev
Når semesteret starter ved Meadowbank skole, legger alle merke til den nye eleven, prinsesse Shaista. Hun er den tidligere prins Ali Yusuf av Ramat sin kusine og planlagte kone. De dyrebare juvelene er nå rettmessig hennes. Men ingen vet hvor de er.

Ikke den de sier
En knapp uke etter semesterstart blir den upopulære gymlæreren Miss Springer funnet drept i gymsalen. Poirot er en gammel venn av skolens rektor, miss Bulstrode, og tilfeldigheter gjør at han er på skolen denne dagen. Poirot finner raskt ut at ikke alle er den de sier at de er.

Nytt drap
Miss Springers morder er løs, og bedre blir det ikke når prinsesse Shaista blir kidnappet og engelsklæreren Miss Rich blir angrepet. Foreldre tar barna sine ut av skolen, og det virker som situasjonen ikke kan bli verre. Men så blir nok et drap begått i gymnastikksalen.

Britisk krim (2008)
Agatha Christie's Poirot: Cat among the pidgeons
Produsent: ITV
Regi: James Kent
Manus: Agatha Christie (roman)/Mark Gatiss (tv-serie)
I rollene: David Suchet (Hercule Poirot), Harriet Walter (Miss Bulstrode), Raji James (Prince Ali), Adam De Ville (Rob Rwalinson), Don Gallagher (Mr Forbes), Georgie Glen (Mrs Forbes).
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf: 90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900