Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. oktober 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Rettferdighet skje fyllest

Politifolkene Ellen
Politifolkene Ellen "Mac" Mackenzie (Anita Hegh) og Bill Hollister (Nicholas Bell) var kjærester – nå er han drept i tjeneste. (Foto: Beyond Distr.)
Ellen ”Mac” Mackenzie sørger over kjæresten Bill som ble drept av en bilbombe i forrige episode. Bill Hollister var også leder for drapsavdelingen, og Church sverger å få stilt hans banemann for retten.

“Mac” forteller Church at det som hendte Bill, kan ha forbindelse med drapet på en informant Melbourne-politiet benyttet seg av. Bill Hollister etterforsket en sak informanten var involvert i. Hans navn var Jonah Day. Church kjenner straks igjen navnet: Day var Churchs egen informant.

Farlige forbindelser
Hva verre er, er at Church tror han vet hvem som står bak disse drapene, og at det vil være ekstremt farlig å involvere seg med den mistenkte – han er nemlig en tidligere politimann.

”Mac” bestemmer seg for å oppsøke Bills datter og tidligere kone for å overrekke sine kondolanser. Da hun kommer fram til huset de bor i, gjør hun en viktig oppdagelse…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57