Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. mai 2001 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 torsdag 3. mai kl 19.30
Migrapolis

Idrettsnomader

De flytter fra land til land, og blir som regel tatt svært godt i mot der de kommer. Vi møter mennesker som har, eller har hatt, idrett som yrke.

Fotballspilleren Linda Medalen topper den norske landskampstatistikken med 152 kamper, og har vunnet det meste innen kvinnefotball. Etter VM i Kina i 1991 ble hun kontaktet av tre japanske forretningsmenn med et tilbud om proff-fotball i Japan. Hun slo til, og ble i Japan i seks år. Det var lærerike år med erfaringer som hun fortsatt drar nytte av i dag i jobben ved Asker og Bærum Politikammer, forteller hun.

Basketballspilleren
Barnaby Craddock fra Kanada, og har rukket å spille basket i seks forskjellige land etter at han gikk ut av universitetet i hjemlandet. I dag spiller han for Oslo Kings i den nye norske basketligaen. Tidligere har han spilt basket i Tyskland, Portugal, Nederland og Spania. Barnaby synes han er heldig som kan reise rundt i Europa og leve av sin store interesse.

Håndballspillerne
Sorina og Djurdje Teodorovic falt for hverandre på håndballbanen under en treningskamp i Østerrike. Sorina syntes Djurdje ikke bare var en god håndballspiller, men en kjekk kar også. De giftet seg og har fortsatt håndball som yrke begge to. Nå har de vært i Norge i tre år - hun spiller for Bækkelaget, og han er trener i Oppsal Håndballklubb. De synes Norge er et trygt og hyggelig land å bo i, og setter pris på at de gjennom sin nomadetilværelse får venner i mange land.

NRK2 torsdag kl 19.30
NRK1 kl 00.05 og 5. mai kl 10.30

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Kjetil Saugestad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)