Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. juli 2003 kl 00.40 Sinéad O'Connor - "Nothing Compares 2 U"

Konsert med Sinéad i Dublin

Eksklusiv konsert med Sinéad O’Connor i Dublin. (Foto: Spirit Music & Media)
Eksklusiv konsert med Sinéad O’Connor i Dublin. (Foto: Spirit Music & Media)
Albumet "Sean-Nós Nua" har gitt Sinéad O’Connor ny suksess, 13 år etter det internasjonale gjennombruddet med låten "Nothing Compares 2 U". Hun har vendt hjem til de irske folketonene, og i kveld kan du bli med henne på en eksklusiv konsert i Dublin.

Sinéad vender hjem i dobbel forstand i kveldens konsert, både til den irske arven og fødebyen Dublin. Sammen med sitt nye band og gjesteartistene Christy Moore og Sharon Shannon fremfører hun i hovedsak låter fra "Sean-Nós Nua", men finner også plass til sangen som satte henne på det musikalske verdenskartet: Prince-låten "Nothing Compares 2 U".

Velfortjent revansje
Sinéad O’Connor har siden debuten i 1990 vært innom de fleste sjangre, og er også blitt kjent for sin opposisjon til katolisismen, en tro hun ble født inn i og har beholdt. Hun er blant annet blitt ordinert til prest, og bruker sin tro til å arbeide for og blant de som er blitt utstøtt av kirken.

Siden den internasjonale suksessen har Sinéad levert mange jevnt gode album, men uten å nå de samme høydene som med "Nothing Compares 2 U". Mange mener at hun får en velfortjent revansje med sitt siste album, om enn i en mer folkelig del av musikkuniverset. "Sean-Nós Nua" høstet gode kritikker i Norge, og hun har fått ros for sin tolkning av de irske sangskattene.

Innkjøpt produksjon fra NBD Television Ltd.
Original tittel: "Sinéad O’Connor – Live In Ireland"
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96