Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. januar 2003 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Kunstner i trøbbel

Kunstmaleren Joe Vaughan slår seg til i Aidensfield og må snart ha hjelp av politiet i en kinkig sak. (Foto: Yorkshire Television)
Kunstmaleren Joe Vaughan slår seg til i Aidensfield og må snart ha hjelp av politiet i en kinkig sak. (Foto: Yorkshire Television)
Maleren Joe Vaughan, en anerkjent størrelse hjemme i Liverpool, kommer til Aidensfield og slår seg ned i vakkert og landlig beliggende hus. Men straks Joe har malt ferdig bildene til en ny utstilling, brenner huset ned med malerier og alt.

Politiet tror brannen er påsatt. Kort tid før det inntrufne er Joe også blitt utsatt for et stygt pek. Noen har lagt fyrverkerier i postkassen hans og tent på.

Tøffing fra Liverpool
I Aidensfield forsøker kunsthandleren Rod Dundas å hjelpe Joe. Men Joe havner i slagsmål på puben med en tøffing fra Liverpool kalt Roache. Sistnevnte er tydeligvis en bekjent av Joe. Maleren blir brakt inn til kammeret for voldsutøvelse, men politiet fatter også interesse for Roache. Er han muligens mannen bak fyrverkeriet og brannen?

Mer om serien
”Med hjartet på rette staden” er innspilt i idylliske Yorkshire i England, og hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokatkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjartet på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; på det meste har ”Med hjartet på rette staden” hatt drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57