Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 8. juli 2012 kl 00.00 Film: Down With Love

Feminist forut for sin tid

Et gudsord fra landet? Langt i fra – Barbara Novak (Renée Zellweger) skal
Et gudsord fra landet? Langt i fra – Barbara Novak (Renée Zellweger) skal "gjøre New York", og det gjør hun ettertrykkelig (Foto: 20th Century Fox)
Barbara Novak er en søt småby-bibliotekar med omløp i hodet. Hun har forfattet en bok med tittelen "Ned med kjærligheten" og drar til New York City for å prøve lykken.

Her presenterer hun den feministiske teorien om at romantiske kjærlighetsforhold skaper flere problemer for kvinner enn de løser. Barbara mener at kvinner heller bør fokusere på selvtillit, en solid karriere og et sunt sexliv – eller sjokolade, hvis sexen ikke er tilgjengelig.

Handlingen i filmen finner sted på 60-tallet, og "Ned med kjærligheten" blir en skandale – og en bestselger - nesten over natten. Den mannlige befolkningen er ikke like glade for de nye frigjorte og krevende kvinnene som følger i boksuksessens kjølvann.

Catcher Block, en kvinnejeger og ungkar som skriver for "Know Magazine", bestemmer seg for å sette Barbara på en prøve. Han utgir seg for å være både sjenert og innadvendt for å få Barbara til å forelske seg i ham. Etterpå vil han dele detaljene med verden i en artikkel i "Know". Redaktøren syns det er en glitrende idé, men til Catchers fortvilelse oppdager han at han utvikler følelser for Barbara selv.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk komedie (2003)
Originaltittel: "Down with Love"
Med René Zellweger (Barbara Novak), Ewan McGregor (Catcher Block), Sarah Paulson (Vikki Hiller) og David Hyde-Pierce (Peter MacManus)
Regi: Peyton Reed.
Kontaktadresse for presse: Pressetlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900