Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. november 2004 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Suspekt rektor

FBI-etterforsker Jack Malone (Anthony LaPaglia) snakker med rektor Graham Spalding (Conor O’Farrell) om 17-årige Andys forsvinning. (Foto: CBS Worldwide Inc)
FBI-etterforsker Jack Malone (Anthony LaPaglia) snakker med rektor Graham Spalding (Conor O’Farrell) om 17-årige Andys forsvinning. (Foto: CBS Worldwide Inc)
En 17-årig gutt forsvinner fra en privat kostskole etter å ha fortalt sine medelever at han ville reise hjem. Når han ikke dukker opp hos foreldrene, går alarmen og spesialetterforskerne i FBI kobles inn.

Den siste som så Andy Deaver er skolens rektor, som forteller at gutten hadde gitt inntrykk av at han ville slutte på skolen for godt. Snart blir Andys bil funnet i veikanten, forlatt med nøklene i tenningen og punktert dekk.

Etterforskingsleder Jack Malone mistenker umiddelbart rektor Graham Spalding for å ha noe med forsvinningen å gjøre. Spalding er en tidligere veterinær, og han har ingen andre kvalifikasjoner i sin nåværende jobb enn at det var faren hans som grunnla skolen.

Jack føler sterkt at Spalding hadde et unormalt forhold både til Andy og flere andre elever. Samtidig frykter han at ved å sette for hardt press på rektoren, vil han ikke greie å få fram nok informasjon til å finne Andy i live.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med over 20 millioner tv-seere hver uke ligger serien nå som nummer to på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har også slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 5: Suspect
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie , 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer