Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 8. juni 1999 kl 21.30 Politiskolen

Politiskolen (ttv)


NRK2 tirsdag 8. juni kl 21.30
Politiskolen (1:3)

Til tjeneste!

I et samfunn med stadig økende vold utdannet de seg ikke til arbeidsledighet, de 250 studentene som sist vår gikk ut fra Politihøgskolen i Oslo. I en unik dokumentarserie i tre deler følger vi politistudentene under den treårige utdannelsen med teori og praksis, i motgang og medgang.
NRK er det første tv-teamet som har filmet innsiden av et politiskolemiljø og som følger utdanningen til en yrkesgruppe vi alle møter ute på gata. Vi får en innsikt i studentenes skolehverdag og får høre om deres motivasjoner, forventninger og holdninger.
- De har alle forskjellig bakgrunn, men motivasjonen for å søke på Politihøgskolen er lik: De er alle spenningssøkende, sosialt innstilt, og opptatt av forebyggende arbeid, framholder programskaper Veslemøy Kjendsli, som synes at det har vært fascinerende å følge politiutdanningen.
253 klarte opptakskravene
3000 elever søkte på Politihøgskolen i 1995. Bare 253 i alderen 22 til 30 år klarte seg gjennom de strenge fysiske og psykiske opptakskravene. En fjerdedel av dem var jenter.
Serien følger en klasse fra skolestart høsten 1995 til avsluttende eksamen våren 1998. Vi blir nærmere kjent med Therese Solbakken fra Oslo, Tor Jan Idland fra Sandnes, Kristin Wallin fra Hosle i Bærum, Øivind Lindland fra Kristiansand, Gunnar Dyngeland fra Bergen, Merethe Rikardsen fra Jevnaker, Philip Tolloczko fra Oslo, Imran Mugal fra Drammen og Øystein Sagen fra Kolsås. Alle har de fått sin drøm oppfylt: De har kommet gjennom nåløyet til Politihøgskolen! I dag er samtlige ute i jobb rundt omkring i landet.
Det første programmet gir et bilde av hva slags ungdom som søker politihøgskolen. Vi får høre om deres motivasjoner, forventninger til skolen og yrket og hvordan de takler teori og praksis.

Mer vekt på teori
Studentene som gikk ut våren 1998 er det første kullet som er utdannet etter den nye høyskolemodellen, der det er lagt mer vekt på teori enn tidligere. Det ble også for første gang stilt krav til studiekompetanse ved inntak.
I program 2, som sendes tirsdag 15. juni, følger vi studentene i praksisperioden på ett år. Det tredje programmet i serien kommer tirsdag 22. juni. \"Politiskolen\" er tidligere sendt i NRK1.

NRK2 tirsdag kl 21.30
Tidligere sendt NRK1 11.5.99

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Kirsti Solberg (t.v.), Therese Solbakken (m. grå hansker) og Kristin Wallin (t.h.) er klar til tjeneste.

2. Veslemøy Kjendsli har laget en unik dokumentar i tre deler om den treårige politiutdanningen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll).
Ved Veslemøy Kjendsli

Egenprodusert dokumentar fra Faktaavdelingen
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123