Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. juni 2012 kl 19.45 Grønn glede

En familiehage tar form


Det er tid for å ta fatt på rekkehushage nr. 2 i årets serie. Gartner Tom, snekker Ola og Mette flytter inn med maskiner og planter. Denne hagen skal bli til en moderne familiehage.

Familien består av et ungt par og lille Elisabeth på 9 måneder. Foreldrene liker å ha venner på besøk i hagen, gjerne med grillen som sentrum. Elisabeth er snart er klar for å leke i sand.

Skjermet for naboen
Rekkehushagene ligger med en blokk som nærmeste nabo. Det betyr at det er viktig å finne skjerming, da blir det lettere å føle at man kan nyte hagen i fred. Ytterkanten skal derfor fylles med små trær og en formklippet tuija-hekk.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau går løs på tre rekkehushager som er helt like, men av den kjedelige sorten. Beboerne, derimot, danner et fargerikt panel. De består av en kunstnerisk kvinne, en ung familie med en liten jente, og en familie med røtter i Kosovo, som ikke har tid til hagen sin om sommeren.

Hagekyndig trio
Hagene er flate, nesten uten planter. Mette går løs på prosjektet sammen med byggemester Ola Blom og gartner Tom Egeberg Hvål.

Sammen skal de skape en romantisk hage som egner seg som motiv for kunstneren, en moderne hage for et sosialt par med et lite barn og til slutt en hage som klarer seg nesten helt selv gjennom sommeren.


Egenproduksjon, sesong 11.
Prosjektleder: Unni Haukedal.
Presseansvarlig:Aesha Ullah, tlf 23 04 93 75/414 14 653
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.