Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. oktober 1999 kl 23.15 Ambassadøren

Ambassadøren (t)

NRK1 fredag 15. oktober 23.15
Ambassadøren (6:6)

Lekte Gud

M16-offiser Milburn har ansvaret for å overvåke sikkerheten i Dublin. Men for tiden er det andre ting som opptar ham - å be Harriet Smith overtale sin gamle venn og veileder Robert Beauchamp til ikke å utgi sine memoarer om sin tid som ambassadør.
Beauchamps bor i en hytte villmarken, og når Harriet Smith drar for å besøke ham, får hun vite at Milburn har brutt seg inn for å lete etter manuskriptet. Beauchamps vil gå med på å holde tilbake utgivelsen dersom Smith, etter å ha lest et kapittel, råder ham til det. Smith blir forferdet over at offiser Milburn i manuskriptet er kalt en person som \"lekte Gud\" med menneskene i Nord-Irland.
Av Stone får hun vite at Milburn hadde en affære med Beauchamps kone, men hun poengterer at manuskriptet handler om offentlige og ikke private forhold.
Senere blir Beauchamps innlagt på sykehus. Han er dødssyk og testamenterer manuskriptet til Smith.
Like etter skal Sam på skolen. Idet han går ut døren til ambassaden, blir Milburn sprengt i luften. Når Smith har kommet over sjokket og frykten for at Sam var det egentlige målet, bestemmer hun seg for å rive i stykker manuskriptet.
Kveldens episode er den siste i serien.

Om serien
\"Ambassadøren\" er en dramatisk og kraftfull serie som i bunn og grunn handler om menneskelige relasjoner, om hvor vanskelig diplomatiet kan være å håndtere og om hvordan den internasjonale politikken egentlig er. Serien handler ikke minst om en kvinne som prøver å gi sitt ytterste i alle roller som politiker, mor og elskerinne.
Serien er skrevet av Russel Lewis som også står bak serier som \"Kavanagh QC\", \"Inspektør Morse\" og \"Between the Lines and Sharpe\".

NRK1 fredag kl 22.15

Britisk dramaserie i seks deler
Originaltittel: Playing God
I rollene: Pauline Collins, Denis Lawson, William Chubb m.fl.
Skrevet av Russel Lewis