Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. oktober 2005 kl 21.25 Lov og orden: New York

Online-sex og familieliv

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
En regnskapsfører i New York Citys kommune blir funnet død sammen med hustru og to barn. En familietragedie eller kanskje noe annet? Etterforskerne Goren og Eames forsøker å nærme seg saken fra flere vinkler.

Ron Sherwood er godt plassert i en stilling som regnskapsfører for New York by, han har en vakker kone, Mandy, og to barn som går på videregående skole. En dag kommer sønnen i huset ved en ren tilfeldighet over en rekke bestillinger på online-sex på farens PC.

Fru Mandy blir rasende, og det hele utarter til en skikkelig familiekrangel. Men er dette årsaken til at hele familien nå blir funnet død?

Bevis-tukling?
Goren og Eames merker fort at visse ting ikke stemmer. Bl.a. må noen ha tuklet med bevisene i Sherwoods hus etter at mordene/selvmordene fant sted.

Og den registrerte online-sex’en på harddisken til herr Sherwoods PC, har den virkelig vært bestilt og noen gang funnet sted?

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order, sesong 1
Kveldens episode: "Badge"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57