Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. juli 2008 kl 21.30 Wallander: Den femte kvinnen

Mystisk mordrituale

Kurt Wallander (Rolf Lassgård) og kollegaen Maja (Marie Richardson). (Foto: SVT)
Kurt Wallander (Rolf Lassgård) og kollegaen Maja (Marie Richardson). (Foto: SVT)
To eldre menn er myrdet etter å ha vært utsatt for langvarige og utspekulerte pinsler. Ugjerningene, som etter alt å dømme er begått av samme person, minner om rituelle henrettelser. Kurt Wallander leter etter et mønster.

Hva er det som binder de to eldre herrene sammen? Skjuler det seg noe i deres fortid som kan forklare grusomhetene?

Med sin sedvanlige kombinasjon av metodisk grundighet og intuisjon jobber Wallander med etterforskningen nærmest døgnet rundt. Samtidig må han håndtere den voksende oppmerksomheten rundt saken. Politiet får kraftig kritikk fordi morderen fortsatt går løs, og en gruppe Ystad-borgere truer med å ta loven i egne hender.

Wallanders liv er turbulent også på det private plan. Hans viljesterke og frittalende far havner på sykehus med hjerteinfarkt. Samtidig blir Wallander mer og mer opptatt av sin nye kollega, Maja Thysell.

Om serien
Henning Mankells bokserie om den skånske politietterforskeren Kurt Wallander hører til de aller mest populære i svensk litteraturhistorie, og har også vært en formidabel internasjonal suksess.

I ni SVT-innspillinger fra 1994 til 2007 har Rolf Lassgård spilt rollen som den overarbeidede, melankolske politihelten. NRK sender i sommer to av dem i reprise, "Villspor" (19. juni) og nå "Den femte kvinnen", som er på fire timelange episoder.

Serien ble sendt første gang høsten 2002.

Svensk kriminalserie i fire deler etter Henning Mankells roman fra 1996
Originaltittel: Den 5:e kvinnan
Produksjon: SVT Syd Drama, 2002
Regi: Birger Larsen
I rollene: Rolf Lassgård, Marie Richardson, Lars Melin, Christer Fant, Keve Hjelm, Klas Gösta Olsson, Emy Storm, Jenny Rudell m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900