Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. juni 2003 kl 19.55 Sydenliv

Livet på Gran Canaria

Hans Kristian stiller opp for norske turister. (Foto: Storyteller)
Hans Kristian stiller opp for norske turister. (Foto: Storyteller)
Livet går sin gang på Gran Canaria. Blan annet brekker en norsk gutt en fortann, og Hans Kristian i den Norske Sjømannskirken stiller opp for å følge ham til en spansk kjevekirurg.

Britt-Lise er blitt spurt om hun vil være mannekeng på en motevisning med klær for voksne damer. Og det har hun selvsagt takket ja til, selv om hun aldri har gått modell før.

I Den norske klubben nærmer det seg slutten på høstens bocciaturnering, og Kjell bør vinne over seriemesteren Evelyn for å henge med i teten.

Stena, Mona og Terje har problemer med å få restauranten ferdig i tide. Når de skal vaske ut på kjøkkenet, får de seg enda en overraskelse.

Siri føler at varmen har gjort godt for sykdommen hennes. Nå skal hun begynne å trene for å komme i enda bedre form.

Om "Sydenliv"
I sommer blir det gjensyn med Kjell og Toya, Mona og Hans Kristian og alle de andre vi ble kjent med da "Sydenliv" gikk på NRK1 i fjor høst. De har alle slått seg ned på Gran Canaria som har en av de største konsentrasjonene av nordmenn i hele verden.

På Gran Canaria er det både norsk skole, kirke og pensjonistklubb. Gjennom 10 episoder følger vi ni ulike personer.

Kjell er fra Drammen, er rundt åtti år og drar til Arguineguin hver vinter. Han er visepresident i Den norske klubben og holder seg aktiv med blant annet å arrangere boccia hver uke.

Mona, Stena og Terje er fra Haugesund og har nettopp flyttet til Gran Canaria. De vil prøve å åpne restaurant, men det er ikke så enkelt som de hadde trodd.

Toya kom til Gran Canaria sammen med moren og faren sin for to år siden. Hun går på videregående på den norske skolen. På fritiden er hun danseinstruktør og synger karaoke.

Hans Kristian har jobbet som diakon i den norske sjømannskirken i fem år. Han kjører stor motorsykkel og prøver å hjelpe nordmenn som har problemer.

Britt-Lise og ektemannen Tore husker vi kanskje fra NRK-serien "Campingliv". Britt-Lise har tidligere bodd 17 år på Gran Canaria. Nå er hun tilbake, og hun skal jobbe som guide og prøve seg som mannekeng. Tore snakker lite spansk, men har likevel blitt med Britt-Lise for å bo i Syden. Han har tenkt å prøve seg som timeshare-selger.

Siri er fra Stavanger og har en stoffskiftesykdom. Hun skal bo hele vinteren i Puerto Rico, og håper at klimaet og fysisk trening vil gjøre henne bedre.


NRK Underholdning
Produsert av Storyteller ved Rune Obrestad og Erlend Øyen
Prosjektleder NRK: Per Selstrøm
Pressekontakt Anna-Marie Normann, 23 04 78 53