Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 24. august 2001 kl 20.35 E-cup fotball: Bayern München - Liverpool FC

Europas beste mot hverandre

Arne Scheie kommenterer Supercupen fra Monaco i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Arne Scheie kommenterer Supercupen fra Monaco i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Årets finale i Supercupen i fotball går mellom Bayern München og Liverpool. Tyskerne vant prestisjetunge Champions League, mens engelskmennene gikk seirende ut av UEFA-cupen. Det betyr finaleoppgjør på Stade Louis II i Monaco, der hele fotball-Europa er på plass for å ta del i stemningen og atmosfæren.

Arne Scheie og Egil ”Drillo” Olsen er tilstede i Monaco for å formidle kampen til det norske tv-publikummet, og dette er en fotballbegivenhet Scheie setter stor pris på.

- Alle fotballkamper er moro, men stemningen rundt Supercupen er helt spesiell. I tillegg til at de to beste lagene i Europa spiller, skjer også trekningen for neste års Champions League-spill her. Det betyr at det knytter seg stor spenning til mer enn kampen, sier Scheie.

Tilbake i Monaco
Det er også andre nordmenn enn Scheie og Olsen i Monaco i kveld. John Arne Riise og Vegard Heggem er begge i Liverpools spillerstall. Riise har erfaring fra å spille på Stade Louis II ettersom han i to sesonger før han gikk til Liverpool spilte nettopp her.

Monegaskerne skapte problemer for unggutten da han ville bort fra klubben, men nå er alt i orden for spill i England. Det betyr at det blir et spesielt møte for ham, både med franske tilhengere og sin gamle hjemmebane.

Vegard Heggem har vært skadet i lang tid, men forhåpentligvis får de norske seerne se ham i aksjon igjen på banen i kveld.

Bayeren München har ingen nordmenn i sin spillerstall, men flere franskmenn er derimot representert, og de er nærmest på hjemmebane i kveldens superoppgjør.


NRK TV-Sporten
Kommentatorer: Arne Scheie og Egil ”Drillo” Olsen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Arne Scheie kommenterer Supercupen fra Monaco i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)