Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. november 2004 kl 23.55 Inspektør Morse: Den forsvunne juvelen

Smykkemord

En buss med eldre amerikanske turister, utroskap og tyveriet av et dyrebart smykke er stikkord når inspektør Morse (John Thaw) må løse nok en mordgåte (Foto: Carlton International)
En buss med eldre amerikanske turister, utroskap og tyveriet av et dyrebart smykke er stikkord når inspektør Morse (John Thaw) må løse nok en mordgåte (Foto: Carlton International)
En styrtrik amerikansk turist blir funnet død på hotellrommet sitt. Morse kommer raskt på banen selv om det viser seg at kvinnen døde naturlig av hjerteinfarkt. Omstendighetene er nemlig mystiske; hun er blitt bestjålet et uerstattelig smykke.

Den rike amerikanske damen kommer til Oxford i en buss med eldre amerikanske turister. Hennes mann er også om bord - og hennes eiendom, det dyrebare smykket "The Wolvercoate Tounge" som skal leveres til museet.

Allerede dagen etter ankomst blir kvinnen funnet død, og "The Wolvercoate tounge" er forsvunnet. Ikke før er inspektør Morse OG betjent Lewis på plass, før det dukker opp enda et lik. Denne gangen er det kuratoren på museet som skulle ta i mot juvelen, som blir funnet i elven.

Mange mistenkte
Utroskap er også et stikkord i etterforskningen, der samtlige av de amerikanske turistene og deres britiske turoperatør er hovedmistenkt.

I rollen som museumskurator møter vi den kjente britiske skuespilleren Simon Callow som mange vil kjenne igjen fra filmen "Fire bryllup og en gravferd".

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han en sans for intuisjon og instinkt når det gjelder mennesker, som gjør han til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morse’s partner betjent Lewis (Kevin Whatley) er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn noen få ganger. Sammen utfyller de hverandre.

Populær
Historiene om Inspektør Morse har blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Basert på bøker
Karakterene er skapt av forfatter Colin Dexter, som har gitt ut mange bøker om inspektør Morse. Manusforfattere for fjernsynsserien er blant annet Anthony Minghella – som også har laget filmene "Den engelske pasienten" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Flere kjente regissører har også jobbet med serien, som Danny Boyle ("Trainspotting").

Serien er sendt tidligere

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Inspector Morse: The Wolvercoate tongue
Regi: Brian Palmer
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley og Simon Callow
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53