Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. desember 2000 kl 21.50 Advokatene

Advokatene (t)


NRK2 torsdag 21. desember kl 21.50
Advokatene (3:23)

Det perfekte mord

Jimmy og Rebecca forbereder seg på å forsvare Jesse Manning - en aldrende mann som er siktet for å ha planlagt å drepe sin kone. Anklagen baserer seg på en utspekulert og gjennomtenkt plan for det perfekte mord.

Jesse Manning har lenge hatt en hobby utenom det vanlige. Den har bestått i å planlegge nøye hvordan han kan ta sin kone av dage uten at noen vil kunne bevise at han er morderen. I 12 år har Manning sittet i sitt arbeidsrom på loftet og planlagt mordet, og helt tilfeldig oppdaget hans kone det. Nå er mannen siktet, men Jimmy fastholder at planen bare er et utløp for Mannings fantasi.

Grotesk innhold
Dr. George Vogelman, den eneste som svarte på Ellenors kontaktannonse, dukker uventet opp på Ellenors kontor. I legevesken sin har han et avkuttet hode. Til å begynne med vet ikke Ellenor og Eugene hvordan de skal håndtere situasjonen når de oppdager det groteske synet. Vogelmans forklaring er at han traff enn dame kvelden før, og da han åpnet legevesken morgenen etter, fant han kvinnens hode der. Ellenor og Eugene undersøker saken.

Bobby og Lindsay holder også på med en viktig sak. De forbereder seg på å forsvare aksjemegleren Anderson Pearson som er siktet for mord, og bevis til hans fordel er ikke enkelt å få tak i.

Om serien
Vi er inne i seriens tredje sesong, og som tidligere er det i rettssalen storparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell og hans medarbeidere sliter med stadige konflikter mellom sin samvittighet og rettslige ekspertise. De har slått seg til ro med at moralsk tvetydighet er en del av livet, enten det gjelder i advokatsammenheng eller på det private plan.

Men forandringer har skjedd. Firmaet Donnell & Associates er blitt til Donnell, Young, Dole & Frutt. Også resepsjonist Rebecca Washington (LisaGay Hamilton) er tilegnet partnerskap. En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) derimot, må jobbe opp enda et års erfaring før han stiller i samme klasse som Bobby Donnell (Dylan McDermott), Eugene Young (Steve Harris), Lindsay Dole (Kelli Williams) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Lindsay Dole var den av medarbeiderne som gikk inn for at Bobby skulle gi sine ansatte partnerskap, men hennes ambisjoner stopper ikke her.

NRK2 torsdag kl 21.50

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Practice
I rollene: Dylan McDermott, Camryn Manheim, Lara Flynn Boyle, Kelli Williams, Michael Badalucco, Steve Harris og LisaGay Hamilton.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
Jimmy (Michael Badalucco) forsvarer en meget spesiell mann i kveldens episode. (Foto: 20th Century Fox)