Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. juni 2009 kl 23.15 Dokusommer: Daeng - thaibudeia i Rondane

Fra storby til fjellheim

Wareekorn Sætrom, bedre kjent som Daeng, flyttet fra en thailandsk storby til den norske fjellheimen. (Foto: Arne Sørenes/NRK)
Wareekorn Sætrom, bedre kjent som Daeng, flyttet fra en thailandsk storby til den norske fjellheimen. (Foto: Arne Sørenes/NRK)
Daeng flyttet fra den thailandske millionbyen Khorat for å bli budeie og turistvertinne ved Haverdalsetra i Rondane og gårdskone i Dovre. Det er en slitsomt tilværelse, og hun må tilpasse seg hundre år gamle tradisjoner. Hvordan møter hun de daglige utfordringene et liv i den norske fjellheimen gir henne?

32 år gamle Wareekorn Sætrom, eller Daeng som hun kaller seg, er oppvokst i byen Khorat øst i Thailand. Der levde hun et vanlig storbyliv med venner på alle kanter og en utfordrende jobb som førskolelærer.

I 2004 giftet hun seg med gårdbrukeren Knut Ståle Sætrom fra Dovreskogen, og nå skal de ta over driften av tradisjonsrike Haverdalseter turisthytte i Rondane etter foreldrene hans. Dermed må Daeng, i tillegg til å være turistvertinne, sette seg inn i alle sider ved seterdriften og lære seg arbeidsoppgavene til en god, gammeldags budeie.

Vi følger Daeng og familien gjennom sommerhalvåret på fjellet, og blir også med henne og mannen på en reise tilbake til Thailand.

Hva er det som trekker en thailandsk storbyjente til den norske fjellheimen, og hvorfor reiser hun fra familie og venner til fordel for en norsk odelsgutt og et liv langt inne på snaufjellet?

Programmet er sendt tidligere.

Egenprodusert dokumentar, NRK Hedmark og Oppland (2007)
Programansvarlig: Arne Sørenes
Redaktør: Oddbjørn Rosnes
Prosjektleder: Oddbjørn Rosnes
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no