Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. april 2003 kl 20.15 Nora, du bedåre!

Nora Brockstedt – varm og vital 80-åring

1.	Vidar Lønn-Arnesen har besøkt Nora Brockstedt i hennes hjem på Frogner i Oslo (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
1. Vidar Lønn-Arnesen har besøkt Nora Brockstedt i hennes hjem på Frogner i Oslo (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Vidar Lønn-Arnesen har besøkt Nora Brockstedt i hennes leilighet på Frogner i Oslo. Det blir et møte med en spillevende, varm og vital dame som fylte 80 år 20. januar i år. Nora forteller fra sitt liv og sin karriere. I tillegg blir det mange klipp fra NRKs arkiv.

- I NRKs arkiv fins det over sju timer sammenhengende klipp med Nora Brockstedt, med flere hundre forskjellige sanger, forteller Vidar Lønn-Arnesen. Han lover gjensyn med flere av Noras store slagere som "Tango for to", "En liten pike i lave sko", "Sønnavindsvalsen", "Voi, voi" og "Alle så nær som a’Ingebjørg".

Nora Brockstedt har mottatt mange priser i løpet av karrieren. Foruten H.M. Kongens fortjenstmedalje i gull, har hun fått både Spellemannpris og Prøysenpris. Men selv om damen er 80 år, opptrer hun fortsatt, både med viser og jazz på messer og andre steder, og hun tar en trall i programmet også.

Nora forteller levende om hvordan de store slagerne ble til, og om samarbeidet med Alf Prøysen og Bjarne Amdahl. Det blir også tid til en liten "gallerirunde" i leiligheten på Frogner. Nora Brockstedt både syr og maler, og forteller også om hytta i Bohuslän som hun og mannen, Arne Riis, ofte besøker. Nora har to barnebarn, Even og Brede, som betyr mye for henne.

Egenprodusert underholdning
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83