Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 29. september 2003 kl 20.30 Hotellet

Jimmy på bedringens vei

Julie (Trine Appel) og Jimmy (Søren Byder) (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR TV2)
Julie (Trine Appel) og Jimmy (Søren Byder) (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR TV2)
Etter den dramatiske skyteepisoden hjemme hos Merete, har Jimmy kommet til bevissthet og er såpass frisk at han blir utskrevet fra sykehuset. Julie har vært svært bekymret for ham, men vel ute av sykesengen har Jimmy en stor overraskelse til henne.

Nikolaj drømmer om å åpne en nattklubb, men storebror Adam er ikke begeistret for ideen. Hjelpen kommer derimot fra et uventet hold: Norviks direktør, Jens Kirk, har kjøpt et diskotek, og Nikolaj tilbys jobben som bestyrer, med ansvar for alt sammen – og en fyrstelig lønn.

Servitøren Anette er ikke helt enig med sin fraskilte mann Claus. Claus vil nemlig at sønnen, Emil, skal begynne på en fin privatskole, men Anette er i tvil.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier Alice Faber, som ble enke i første episode da hennes mann Erik begikk selvmord, deres tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy , servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Erik Faber: Peter Schrøder
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
John Christian Lundbye: Baard Owe
Jimmy Larsen: Søren Byder
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Kirk Andersen: Søren Spanning
Said: Samy Andersen

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83