Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. januar 2003 kl 19.55 Du skal danse mye

Trekkspillmesteren Roland

Roland Cedermark spiller opp til dans i Polarhallen. (Foto: Torgrim Rath Olsen)
Roland Cedermark spiller opp til dans i Polarhallen. (Foto: Torgrim Rath Olsen)
Endelig er det duket for siste program med danseglede fra Polarhallen i Tromsø. Denne gangen møter vi svenske Roland Cedermark, som har gjestet dansegallen flere ganger tidligere.

Roland Cedermark fikk sitt første trekkspill som 5-åring, og etter hvert har det blitt noen flere i samlingen hans. Han var Härjedalens rockekonge på 50-tallet, men brukte også mye av musikken fra 30 og 40-tallet. De fleste rockekongene fra 50-tallet er i dag stort sett forsvunnet fra den offentlige arena, men Roland Cedermark er mer populær enn noensinne – noe han ettertrykkelig beviser i Polarhallen i kveld.

m serien
Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson er programledere for tre nye ”Du skal danse mye”-programmet.

I hvert program møter vi det danske dansebandet Kandis, norske Scandinavia, og Dannys fra Sverige. Mens Kandis er blitt karakterisert som Danmarks beste danseband, vant Scandinavia Spellemannprisen i fjor i klassen ”Dansemusikk”. Dannys feirer 30 år som danseband i år, og var i Tromsø for første gang under dansegallaen.

I tillegg møter vi Hans Petter Hansen og Finn Eriksen, som er kjent fra tidligere dansegallaer. Countrydronningen Heidi Hauge og den svenske trekkspillkongen Roland Cedermark gjester også Polarhallen.

Taxisjåføren Kalle, i Finn Arve Sørbøes skikkelse, stikker også innom i år, og denne gangen får vi også møte hans mor – som uten overdrivelse kan kalles svært underernært på kontakt med det annet kjønn. Også hun spilles av Sørbøe.

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder: Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96