Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. mai 2000 kl 20.00 Med fugler i kikkerten

Med fugler i kikkerten (ttv)


NRK1 søndag 28. mai kl 20.00
Med fugler i kikkerten

Kjemper for å bevare truede fuglearter

Han har hele verden som sitt arbeidsfelt. For der det bør innhentes kunnskap om en eller annen fugleart, stiller forskeren Nils Røv fra Surnadal mer enn gjerne opp. Ingen vet mer om haukørna på Java og skarven på Sklinna enn han. I kveldens portrett signert det populære NRK-teamet Andreas Lunnan og Sverre Krüger, blir vi med inn i den allsidige forskerens spesielle fugleverden.

Nils Røv reiser fra Frøya til Sibir, fra Dovre til Indonesia og Antarktis for å berge truede fuglearter. - Kampen for å bevare disse fugleartene er av stor betydning, ikke bare på grunn av mangfoldet i naturen, men også ut fra samspillet mellom kreftene som styrer utviklingen på kloden vår, sier Røv, som har populasjonsøkologi, kystøkologi, bevaringsbiologi, polarøkologi, tropisk økologi, fugl, sjøfugl, sjøpattedyr og bistandsarbeid som sitt virkeområde.

- Javahaukørna, med sin posisjon på toppen av næringskjeden, kan gi oss viktig informasjon om tilstanden i regnskogen som det stadig gjøres større innhogg i. Denne sjeldne fuglen har forøvrig en sterk magisk posisjon hos de innfødte, og jeg innrømmer at det var en sterk opplevelse å stå ansikt til ansikt med denne stolte kjempen i indonesisk fauna. Gjennom radiomerking har vi nå innhentet nyttige opplysninger om tilstandene i jungelen, forteller en entusiastisk Nils Røv, som nå forbereder en ekspedisjon til Øst-Sibir.

Men aller først møter vi ham \"med fugler i kikkerten\" i kveldens NRK-program.

NRK1 søndag kl 20.00

Bilde
Han har glimt i øyet og fugler i kikkerten, forskeren Nils Røv, som blir portrettert i NRK1 i kveld. (Foto: Andreas Lunnan).

Han spiller gjerne på selvlaget seljefløyte, den allsidige forskeren Nils Røv. (Foto: Andreas Lunnan).

Ved Andreas Lunnan og Sverre Krüger
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123