Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. januar 2011 kl 20.15 Hvem tror du at du er?

Mari søker sin fars historie


I kveldens "Hvem tror du at du er?" ønsker skuespiller Mari Maurstad å finne ut mer om to mennesker som har stått henne spesielt nær.

Da Mari Maurstad var 10 år døde både mormoren hennes, Marie Andersen, og faren hennes, Alfred Maurstad.

Hun går derfor, for første gang i livet sitt, inn i historien om Alfred Maurstads ferd fra fattige kår i Nordfjordeid til stjernestatus og et liv som filmkjendis i Oslo. Mange regner Alfred Maurstad som Norges første filmstjerne. Hvordan var klassereisen hans? Kan det ha vært flere skjær i sjøen enn Mari har trodd?

I programmet oppnår Mari ny innsikt i hva slags liv faren hennes egentlig levde.

Bohemer i Paris
På morssiden har Mari et kjærlig forhold til sin mors mor. Men hvordan var egentlig livet til mormoren i Paris den gangen hun traff morfar? Mari Maurstad søker å finne ut hvordan livet i kunstnermiljøet i Paris var for besteforeldrene hennes på 20-tallet. Var de en del av byens kjente bohemkultur? Og var det slik at faren til Maris mormor egentlig døde en naturlig død?

Om serien
I serien "Hvem tror du at du er?" søker åtte kjente nordmenn i røttene sine for å finne ut hvem forfedrene var. Hvilken betydning har forfedrenes liv hatt for dem selv?

Bjarne Brøndbo, Christian Ringnes, Benedicte Adrian, Mari Maurstad, Unni Lindell, Kåre Willoch, Petter Schjerven og Kristin Krohn Devold får både nye overraskelser og forklaringer de ikke kjente til på hvorfor ting er blitt som de er.

Noen begir seg ut på slektsreiser langt tilbake i både tid og sted, mens andre forsker i foreldre, besteforeldre og nære slektningers hemmeligheter.

Parallelt får vi innblikk i forfedrenes samtidshistorie i norsk og europeisk liv og utvikling.

Norsk underholdningsserie (4:8)
Produsert av Monster for NRK
Produsent: Steinar Berntsen
Redaktør: Birgitte Solberg
Regi: Sandra Hafsahl
Prosjektleder NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no