Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 4. desember 2000 kl 20.55 Mandagsfilm: Spy hard

Mandagsfilm: Spy hard (t)


NRK2 mandag 4. desember kl 20.55
Mandagsfilm: Spy Hard

Munter actionparodi

Leslie Nielsen parodierer James Bond, Bruce Willis og andre helter fra action- og spionfilmene i den elleville komedien \"Spy Hard\". Hans rollefigur er Dick Steele, agent WD- 40. Med seg på laget har han vakre Nicolette Sheridan som den mystiske agent 3.14.

Leslie Nielsen, den hvithårede galningen fra blant annet \"Hjelp, vi flyr\" og \"Mannen med den nakne pistol\"-filmene, har nesten skaffet seg monopol på denne typen parodifilmer. Denne gangen møter vi ham som agenten som kom inn fra kulden.

Superspion
Dick Steel var byråets superspion - fryktløs, sofistikert og jovial. Men han trakk seg tilbake etter at hans store kjærlighet, som også var agent, bokstavelig talt hadde glidd ut av hendene hans under en kamp med den onde general Rancor (Andy Griffith), Steels fiende nummer én.

Men Steel blir lokket tilbake til aktiv tjeneste etter å ha mottatt en viktig melding fra byråets toppsjef. General Rancor som alle trodde døde etter å ha mistet to lemmer i et voldsomt sammenstøt med Steel for femten år siden, er i live! Men selv uten armer er denne mannen livsfarlig. Steel får i oppdrag å stoppe general Rancor i hans djevelske spill for å tilrane seg verdensherredømme.

Den store styrkeprøven
Den gale general Rancor truer med å utrydde store deler av verden med en rakett han har gjemt på et hemmelig sted. For å gjennomføre sitt forsett trenger han en spesiell databrikke som er oppfunnet av professor Ukrinsky. Spesialagent Dick Steel blir satt på saken og får beskjed om å forvente det verste. Han får hjelp av en ung, vakker spion, Veronique, som senere viser seg å jobbe for KGB. Underveis klarer de to å unnslippe Rancors håndgagne menn, flykte fra raske biler, unngå politifeller og vri seg unna kidnappingsforsøk. Og som James Bond nekter heller ikke Dick Steel seg livets gleder.

Men generalen har ikke tenkt å gi seg uten kamp, og han har mange uhyggelige planer i bakhånd. Klarer Dick Steele, agent WD-40, og Veronique, agent 3.14, å overliste ham?

NRK2 mandag kl 20.55

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Spy Hard
Regi: Rick Friedberg
I rollene: Leslie Nielsen, Nicolette Sheridan, Charles Durning
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Ikke akkurat James Bond, men også Leslie Nielsen alias agent WD-40 omgir seg med vakre kvinner.

2. Nicolette Sheridan spiller den vakre og mystiske agenten 3.14. I rollen som agent WD-40 møter vi Leslie Nielsen. (Foto: Elliott Marks)