Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 2. mai 2008 kl 20.00 Album

Tre familier gjennom tre tiår

Vilhelm Rosted (Jens Jørn Spottag)  kjøper en gammel gård som han deler opp i sommerhustomter. (Foto: Danmarks Radio).
Vilhelm Rosted (Jens Jørn Spottag) kjøper en gammel gård som han deler opp i sommerhustomter. (Foto: Danmarks Radio).
"Album" er en dansk dramaserie om tre familier som gjennom tre tiår krysser hverandres spor. Underveis møter vi et fargerikt persongalleri, og vi får servert en broket fortelling om lengsel, kjærlighet og kampen for et anstendig liv.

Det hele starter med at den driftige Vilhelm Rolsted kjøper en gammel gård, river den og deler opp eiendommen til sommerhustomter.

Dermed endres livet for tre familier som vi følger fra begynnelsen av 70 årene frem til starten av det nye årtusenet.

Tre sønner
De tre familiene er veldig forskjellige, men en ting har de felles: Hver av dem har en sønn; Lars, Jon og Martin. Gjennom deres skjebner blir historiene flettet sammen.

Serien er på fem episoder, og underveis møter vi et rikt galleri av alt fra marxister, snobber, rockere og pushere til besteforeldre og små, søte forstadspunkere.

Familiene
Familien Rolsted
I familien Rolsted er Vilhelm Rolsted uten tvil overhodet. Han er gift med Musse, en ulykkelig og sørgmodig dame. Sammen har de tre barn, Tess, Lars og Katja.

Ingen av barna har hatt optimale oppvekstvilkår i et hjem uten kjærlighet og nærhet, og dette preger dem videre i livet. Spesielt får sønnen Lars det vanskelig. Det eneste barna har hatt nok av er materielle goder.

Familien Olufsen
I familien Olufsen er far og mor hippier, så sønnen Jon, som er enebarn, er oppvokst i et radikalt hjem.

Jon føler at faren har sviktet besteforeldrene fordi han overtaler dem til å selge familiegården. Kjøperen er Vilhelm Rolsted som kun tenker profitt.

Jons foreldre glir fra hverandre, og når de til slutt skiller seg, har han vanskelig for å tro på kjærligheten mellom mann og kvinne igjen. Dette skal følge ham resten av livet.

Familien Lund Jenssen
Martin er Lund Jenssens sønn, en kjernesunn familie som legger alt til rette for at det skal gå bra for Martin og hans lillebror.

Martin er en dagdrømmer som finner et ståsted i post-punken. Han vil være forfatter og gifte seg med Gertrud, den peneste jenta han noensinne har sett.

Men livet blir ikke alltid som planlagt.

Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks Radio
Regi: Hella Joof.
Basert på Ben Q. Holms roman fra 2002
Med Jens Jørn Spottag, Bodil Jørgensen, Julie Carlsen, Henrik Lykkegaard, Henrik Prip, Lotte Andersen, Kjeld Nørgaard, Marie-Louise Coninck med flere.
Pressekontakt: Karoline Berg,23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Les mer på DRs sider: