Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. januar 2000 kl 19.30 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 25. januar kl 19.30
Alternativ medisin (20:20)

Større aksept for alternativ behandling

Det danske Folketinget vedtok for vel et år siden å opprette et forskningssenter for alternativ behandling. I kveldens program forteller sosiologen Laila Launsø - leder for Sundhetsstyrelsens råd for alternativ behandling - hvilke oppgaver et slikt senter bør ha.

Over 100.000 dansker lider av den uhelbredelige hudsykdommen psoriasis. Noen av dem har gått til behandling på Hårklinikken i København hvor de har fått hjelp til å holde sykdommen i sjakk.

Henrik Hoff Hansen er shiatsumassør. Ved hjelp av den gamle japanske fingertrykksmassasjen får han løst opp de problemene som hans klienter har lagret bestemte steder i kroppen, avhengig av deres livsstil og tankegang.

Den danske biopat og urteterapeut Henrik Dilling gir gode råd om hvordan man på naturlig måte kan få bukt med en rekke problemer. Denne gangen er det råd for dem som plages av nervøsitet.

Om serien
\"Alternativ medisin\" er en dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer. Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.

Alternativ medisin ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.

Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ medisin - et program om sundhet

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41