Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. juni 2004 kl 19.55 Tinas mat

Grønne retter

Tina Nordström med ristet pastinakk. (Foto: Karin Lindqvist/SVT)
Tina Nordström med ristet pastinakk. (Foto: Karin Lindqvist/SVT)
At vegetarretter kan få tennene til å løpe i vann, vil Tina Nordström demonstrere i kveldens program.

Tina lager diverse grønne retter, deriblant falafel med søtpotet ristet i chili, syltet squash og en laktosefri yoghurtsaus. Den smakfulle rotveksten pastinakk blir ristet og servert med artiskokkhjerter og karamellisert løk.

De fleste som handler på polet i ny og ne, har opplevd at vinen ikke smaker som den skal. Tomas Tengby tar rede på de vanligste årsakene til at vin blir ødelagt. Korksmak er den store synderen, men også andre feil, som ettergjæring og oksidering, kan gjøre at man rynker på nesa av både lukt og smak.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i vår og sommer tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og for tiden lanseres hun tungt også i USA og Kina.

De 15 programmene som sendes på NRK1 i vår og sommer, var den femte og nest siste omgangen hun laget i serien før hun tok en pause i desember i fjor. For tiden er det 13 programmer for amerikansk fjernsyn hun arbeider med, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie
Originaltittel: Mat
Serie 5, program 6
Med Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99LENKER
  • Tinas oppskrifter på nrk.no 
  • Hjemmesider