Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. mai 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 15. mai kl 20.00
Svenske hjerter (4:20)

Marianne blir forelsket

Både Marianne og Tomas har barnefri, og Tomas maser på at de skal finne på noe sammen. Marianne er uvillig til å begynne med, men gir seg tilslutt, og de havner til sengs. Avslutningen blir ikke like bra når Tomas forteller at han slett ikke vil ha noe forhold, men fortsatt vil være fri.

Kristina har levert fra seg barna til Henrik for helgen, og føler seg ensom som aldri før. Hun konfronterer Henrik med hva han og Elisabeth har tenkt å gjøre med framtiden, men får ikke noe svar. Hun har ennå ikke bestemt seg for om hun skal beholde barnet hun bærer på, eller om hun skal ta abort.

Elisabeth vet fortsatt ikke om Olles tilstand, og hun lurer på når hun skal få se Hellen og Börjes lille sønn. Til slutt forteller Hellen om Olles handikap og forventer deretter medlidenhet. I stedet gir Elisabeth Hellen og Börje en tankevekker, noe som får Hellen endelig til å bestemme seg for å ta Olle hjem.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også Lasse (Torbjörn Stockenborn) og Susanne (Tone Helly-Hansen), et ungt karrierepar, og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør.

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18