Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. februar 2012 kl 19.55 Mesternes mester

Mesternes mester 2012 er i gang!


I fjerde sesong av Mesternes mester møtes ti norske idrettslegender for å konkurrere i årets mest utfordrende, spennende og underholdende idrettskonkurranse om tittelen Mesternes mester 2012.

Mesternes mester foregår i år ved den naturskjønne Balatonsjøen i Ungarn. Utenfor den lille byen Héviz skal utøverne bo sammen, konkurrere mot hverandre og bli kjent med hverandre både som idrettsutøvere og mennesker. Selv om de har vidt forskjellige idrettsbakgrunn, har de en ting felles: Et brennende ønske om å konkurrere igjen.

Allerede i første konkurranse legges lista skyhøyt for nivået i årets konkurranse og gamle mester-rekorder knuses en etter en i serien.

Gjennom ti programmer skal utøvere fra vidt forskjellige idrettsgrener testes ut i 30 beinharde konkurranser hvor alle egenskaper skal settes på prøve. Underveis slås de ut en etter en i den fryktede Natt-testen - en vinn-eller-forsvinn-konkurranse som avgjør hvem som får være med videre og hvem som må dra hjem.

Bli med på vårens mest kondisjonssterke eventyr når konkurranseinstinktet igjen tennes hos gårdagens idrettshelter!

Programleder: Dag Erik Pedersen

Deltakerne i Mesternes mester 2012 er:
1. Trude Dybendahl er en tidligere langrennsløper. Hun har 8 verdenscupseiere, 3 OL-medaljer og 6 VM-medaljer. Øverst rager individuelt VM-gull fra Val di Fiemme i 1991

2. Roar Strand er Norges mestvinnende fotballspiller gjennom tidene med 16 seriemesterskap for Rosenborg. Han er den eneste som har spilt toppfotball i fire tiår. Han har spilt 107 kamper i Champions League, 42 landskamper og var med på begge Drillos VM-sluttspill på 90-tallet.

3. Astrid Lødemel er en av Norges aller mest kjente kvinnelige alpinister. Hun var spesialist i fartsdisiplin, tok sølv og bronse i Super-G i 1992 og sølv i utfor i VM i Morioka i Japan i 1993.

4. Tor-Arne Hetland tilhørte i flere år den absolutte verdenstoppen i langrennsprint. Han ble tidenes første verdensmester i langrennsprint i Lahtis i Ski-VM 2001 og fulgte opp med OL-gull i Salt Lake i 2002. Han kan også vise til 11 enkeltseire i verdenscupen og 5 NM-gull.

5. Henrik Bjørnstad ble den første norske golfspiller som kvalifiserte seg til den prestisjetunge PGA Touren i USA. Han kan også skilte med en rekke høye plasseringer i sin karriere blant annet en andre plass i Hong Kong Open 2001.

6. Linda Grubben er verdensmester både i individuelt og i stafett i skiskyting. I OL i Salt Lake 2002 tok hun sølv i stafett og har i tillegg vunnet 8 verdenscupseiere

7. Thomas Hansvoll ble historisk da han slo ut Ole Klemetsen i Nordisk mesterskap i lett tungvektsboksing. I 2003 ble han interkontinental mester i cruiservekt og året etter ranket som nummer 1 i verden i sin vektklasse av WBO.

8. Bente Nordby er rangert som en av verdens beste kvinnelige fotballkeepere gjennom tidene. Hun ble europamester, verdensmester og olympisk mester for Norge

9. Linda Cerup-Simonsen het Linda Andersen da hun ble historisk og vant OL-gull i seiling i Barcelona i 1992. Med dette ble hun Norges første kvinnelige gullmedaljevinner i et sommer-OL. For sin prestasjon i Barcelona mottok hun Fearnleys olympiske ærespris og var norsk flaggbærer i sommer-OL 1996 i Atlanta.

10. Sune Wentzel er 6 ganger verdensmester i frisbee. Han ble i 1993 første ikke-amerikaner til å ta VM-tittelen og samtidig den yngste til å ta tittelen.
Sune Wentzel har satt verdensrekord i innendørs lengdekast to ganger.

Norsk underholdningsprogram 2012
Produsert av: Rubicon TV for NRK
Produsent: Halvard Haldorsen
Medvirkende: Trude Dybendahl, Tor-Arne Hetland, Sune Wentzel, Henrik Bjørnstad, Linda Grubben, Thomas Hansvoll, Roar Strand, Bente Nordby, Linda Cerup-Simonsen, Astrid Lødemel.
Presseansvarlig: Nathalie Sprus , 23 04 45 75/909 42 708
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900