Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. juli 2008 kl 19.30 Smaken av Danmark

Bornholms sykkelveier og mat

Smaken av Danmark: På sin kulinariske rundtur i Danmark går tv-kokken Claus på land på øya Bornholm og kaster seg på sykkelen. (Foto: Tellus Works Television AS)
Smaken av Danmark: På sin kulinariske rundtur i Danmark går tv-kokken Claus på land på øya Bornholm og kaster seg på sykkelen. (Foto: Tellus Works Television AS)
Claus Meyer, dansk kokk og professor i fødevarevitenskap, fortsetter sin rundreise i matserien "Smaken av Danmark".

På sin kulinariske rundtur i Danmark går tv-kokken Claus på land på øya Bornholm hvor han kaster seg sykkelen. Det er et variert og vakkert landskap å sykle i, og rundt neste sving venter gode råvarer og et godt måltid.

Sild og grønne jordbær
Claus rigger seg til med utegrill på en av Bornholms klipper. Hva med sild fra havet utenfor, garnert med en pickles av grønne jordbær og sennepsfrø?
Lenger fram på veien skal vi innom et røkeri. Etterpå blir det gylne pannekaker, jordbær og en vanilje-parfait som gjestene til Claus sent vil glemme.

Om serien
Kokken Claus Meyer er professor i fødevarevitenskap ved Det levende universitetet i København. I "Smaken av Danmark" guider han seerne med hjelp av sin kulinariske innsikt og gane rundt i sitt "føde"land. Dessuten gjennom deler av Norge og Grønland – i løpet av 13 episoder.

Etter en karakteristisk åpning på Skagen (rødspetter i malerisk lys), tar Claus oss med til Limfjorden (blåskjell, østerssuppe), på Fyn for å oppleve våren (rabarbraterte, reker, grillet biff), Grønland (grønlandsreker, isfjordshelleflyndre, moskus-tartar), på Bornholm (sild, grønne jordbær), Nord-Sjælland (økologisk bondekost, fløtedessert, wienerbrød), på øyene Læsø/Samsø (saltutvinning, gammel potet-tradisjon, kreps, skinke), til Lammefjorden (grønnsaksdyrking på gammel havbunn, svineoppdrett), på Lolland/Falster (røket ål, artisjokker, sider), Sønderjylland (jysk lam, Rømø-reker), i Ålborg (hare- og fasanpaté), i København (humle og øl, grønnsaksuppe, rødbetpaté) og til sist – til Norge (sild, rype, tyttebær, molter).

Dansk dokumentarserie i 13 deler (2007)
Originaltittel: Mat i Norden - Smaken av Danmark
Kveldens avsnitt: Grønne jordbær i Gudehjem
Produsert av: Tellus Works Television AS
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer 
  • Oppskriftene