Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 13. mai 2005 kl 22.05 Al Di Meola - en uforglemmelig kveld

Al Di Meola – lyrisk, elektrisk

Al Di Meola summerer opp 30 år som gitarvirtuous i én konsert. (Foto: EuroArts Music International GMBH)
Al Di Meola summerer opp 30 år som gitarvirtuous i én konsert. (Foto: EuroArts Music International GMBH)
Allerede som tenåring spilte den amerikanske gitaristen Al Di Meola (50) i Chick Coreas fusiongruppe Return to Forever. I en konsert fra La Scala-hallen i Ludwigsburg (Tyskland) i fjor tar han steget over i lekkert arrangerte komposisjoner, akkompagnert av strykere og utsøkte medspillere på tangentinstrumenter, perkusjon og trommer.

Konserten med Al Di Meola innholder høydepunkter fra en nesten 30 år lang karriere, en fascinerende kombinasjon av romantisk kammermusikk, tradisjonell latinamerikansk musikk og fri jazz. Samtlige komposisjoner er Di Meolas egne, unntatt Astor Piazzollas "Fugatta" og "Libertango."

"Tapas smørgåsbord"
Med seg har den virtuose gitaristen tre særdeles lydhøre musikere: Pianisten og tangentspilleren Mario Parmisano, perkusjonisten Gumbi Ortiz og trommeslageren Ernie Adams. Samt ungarske Sturca String Quartet.

Di Meola bruker synth på gitaren og leker med akkordene i delikate lyriske foredrag og frapperende, elektriske løp. I blant lyder det av spansk gitar i det lave registeret, av skarptromme i det høye.

Etter konserten med Al Di Meola i Tyskland i fjor skrev en av musikkanmelderne: "Dette er som et tapas smørgåsbord for ørene."

Tysk musikkprogram (2004)
Originaltittel: Al Di Meola – One of These Nights
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57