Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. desember 2002 kl 18.30 Reser

Mobbing

Kveldens program er viet mobbing, et tema Stian er svært engasjert i. (Foto: Kristian Skylstad)
Kveldens program er viet mobbing, et tema Stian er svært engasjert i. (Foto: Kristian Skylstad)
Stian B. Simonsen har møtte ei jente fra Hamar, som har vært utsatt for grov mobbing. Hun anmeldte blant annet skolen sin for mobbing.

- Vi synes det er viktig å ta opp temaet i ”Reser” etter at det har vært så mye skrevet om det i pressen i det siste. I programmet blir det intervjuer med skolemeglere. Det blir også et intervju med statsministeren om mobbemanifestet og den nye mobbeloven som er vedtatt. Vi snakker også med elevrådslederen på Grindvold skole i Moss. Det er skolen til jenta som ble trakassert av en stor gjeng med barn for noen uker siden, sier programlederen.

Viktig program
- Dette er et viktig program fordi vi tar opp mobbing og skolemegling sett ut fra barnas perspektiv. Vi prøver å si noe om viktigheten av å bry seg når man ser at andre har det vondt. Vi påstår at mye av skylden ligger på rektorene og lærerne, såvel som foreldre og elever, sier prosjektleder Mette Kristensen.

Det har for kort tid siden kommet en lov som forbyr mobbing i skolen. Dette blir nøye diskutert i kvelden program fordi det i prinsippet betyr at skoleelever for første gang har fått en rettssikkerhet.

Selv brenner Stian for dette temaet, og for ”Reser”-redaksjonen er nok dette høstens viktigste program.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert magasinsending
Programleder: Stian B. Simonsen
Prosjektleder: Mette Kristensen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10