Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 21. mars 2010 kl 23.25 Inspektør Lynley

Svikefull hukommelse

Inspektør Lynley (t.h.) må nøste opp i en gammel sak for sin sjef Webberley. (Foto: BBCWorldwide)
Inspektør Lynley (t.h.) må nøste opp i en gammel sak for sin sjef Webberley. (Foto: BBCWorldwide)
Gideon Martin, en virtuous fiolinsolist holder konsert i Londons Wigmore Hall, da hukommelsen svikter og han ikke kan huske hva han skal spille mer. Konserten må avbrytes. Samtidig er politietterforsker Barbara Havers gjest på sjefens sølvbryllupsfest, der hun gir ham sin oppsigelse i lukket konvolutt.

Det er Webberley, sjefen til inspektør Lynley og Barbara Havers, som har invitert dem på sølvbryllupsfesten. Men Havers er langt fra i noe festhumør, nedslått som hun er pga. forføyningene mot henne på arbeidsplassen. Og hun er direkte plaget av den dårlige samarbeidsånd som råder mellom henne og inspektør Lynley.

Kalde spor
Da Havers overleverer en konvolutt til Webberley, gjetter Lynley seg til innholdet av den. Samtidig ser han sitt snitt til å utfordre henne. Noe som gjør Havers ytterligere forbannet. Herfra og ut vender handlingen og blir til et intenst stykke kriminaletterforskning med Havers i en av hovedrollene: Fiolinistens mor er overkjørt og drept med hensikt av en bilfører som flykter, mens sønnen sto midt i framføringen av sin solokonsert i Wigmore Hall.

Webberley viser seg å ha hatt med den drepte å gjøre da fiolinistens søster ble tatt livet av for 30 år siden…

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser fram.

Britisk kriminaldrama (2004)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 3
Kveldens episode: A Traitor To Memory
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf. 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no