Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. oktober 2012 kl 20.45 Mitt liv: Mosse Jørgensen

Reformatoren Mosse Jørgensen


Margit "Mosse Jørgensen er kjent som reformator innen skolevesenet og den første kvinnen til å lese opp nyhetene på NRK radio.

Mosse Jørgensen ble født i Kristiania i 1921. Hun er en av de viktigste reformpedagoger i etterkrigstiden og er særlig kjent for sitt engasjement for Forsøksgymnaset. Etter utdannelsen til adjunkt ble hun lærer ved Nordstrand skole, og ble så med på å starte Forsøksgymnaset i Oslo i 1967.

Hun var den første rektor på Forsøksgymnaset, et pedagogisk prosjekt som hadde stor og gjennomgripende innflytelse på norsk skolevesen. Som pedagog har hun satt tydelige spor etter seg og vært med på å forme den moderne norske skolen. Hun mottok Kongens fortjenstmedalje i gull i 1991og St. Hallvard-medaljen i 1993 for sitt virke i skolevesenet.

Om serien
Gjennom dybdeintervjuer blir vi nærmere kjent med åtte personer som har satt spor etter seg i norsk etterkrigshistorie. De har alle betydd mye for norsk samfunnsutvikling innen blant annet kultur, religion, politikk, næringsliv, forskning og skole.

Foruten Mosse Jørgensen treffer vi Jacob Jervell, Arne Nordheim, Finn Lied, Lars Skytøen, Aase Nordmo Løvberg, Fred. Olsen og Hanna Kvanmo

Produsert av Høylandet Film & TV produksjon
Produsent / ide: Lornts Mørkved
Presseansvarlig : Sarah Jordanson Fauske tlf: 41506747
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900